Han sier at det siste han husker er at tømmen røyk.

— Jeg husker at jeg varmet opp med hesten en runde, så røyk plutselig den høyre tømmen. Hesten må ha blitt skremt, men så er alt svart for meg, sier han til Fædrelandsvennen.

Marius Høitomt klarer seg greit, forholdene tatt i betraktning. Han ble forslått, og fikk en kraftig hoderystelse. Foto: Privat

— Ut fra forholdene har jeg vært veldig heldig, sier 23-åringen, som er sønn av den kjente kusken Eirik Høitomt, og ansatt hos Norges mestvinnende trener Frode Hamre.

Bevisstløs

Det var søndag kveld at 23-åringen ble sparket midt i hodet av en hest under oppvarming, og var bevisstløs i tre-fire minutter.

Hesten sparket bakover, og traff ham midt i ansiktet. 23-åringen ble brakt rett til Sørlandet sykehus med ambulanse, og var da ved bevissthet.

Det er Agderposten som først melder om Høitomts bedring tirsdag, etter at 23-åringen selv har delt bildet fra sykesengen på Facebook. Her skriver han:

«Jeg har etter forholdene vært veldig heldig. Ingen brudd eller noe skade. Hadde i går veldig vondt i hodet, og var veldig kvalm, men begynner og bli bedre nå:) må si tusen takk til alle sammen her inne som har lagt igjen en melding, er utrolig stort:) gøy og se så mange bry seg:).»

Skal tilbake

— Jeg fikk en kraftig hoderystelse, og hadde veldig vondt i hodet i går. Men det verker mindre nå, sier han.

Han er også bestemt på å komme seg tilbake til sulkysetet.

— Jeg blir helt fin igjen, heldigvis. Men jeg må ta det rolig en uke nå, sier Marius Høitomt.