Dette er kulturmagasinet for barn i Bergen, modellen for et tilsvarende i Kristiansand. Foto: Lars Hollerud
9. mai inviterer Bjørn Fredheim til fest på Torvet. Da lanseres Barn i Byen offisielt. Foto: Lars Hollerud

— Med dette magasinet kan foreldre, besteforeldre og lesekyndige barn få oversikt over kulturaktiviteter i byen. Og da mener jeg kultur i videste forstand, sier daglig leder og redaktør Bjørn Fredheim - en mangeårig forfatter, skribent, kursholder og filmprodusent som for første gang i 62-årige liv har takket ja til fast stilling.

9. mai lanseres Barn i Byen på Torvet.

Rundt den datoen skal alt som er av barnehager og skoler i kommunen motta totalt 15.000 førsteutgaver av Barn i Byen, som lages etter modell fra en tilsvarende publikasjon i Bergen hvor det har vært utgivelse i 14 år.

— Her i byen har Cultiva plukket opp ideen og gitt seg selv rollen som bladets grunnmur. Men det vil jeg si, at ideen er blitt svært godt mottatt også andre steder, ikke minst i kommunen.

Nesten alle

Fredheim sier at Barn i Byen, der byen er Bergen, brukes av mer enn 90 prosent av barn og personer som har med barn å gjøre.

Dette er kulturmagasinet for barn i Bergen, modellen for et tilsvarende i Kristiansand. Foto: Lars Hollerud

— Basisen i bladet blir kulturkalenderen, der hvem som helst kan bidra med opplysninger om tid og sted for aktiviteter, oppfordrer Bjørn Fredheim, som sier at han i hele sitt liv har ivret for barn og unges oppvekstvilkår og som er innstilt på å jobbe for fullt, selv om stillingen er halv.

Han har allerede knyttet til seg to-tre frilansere, og kan dermed love at publikasjonen får redaksjonelle omtaler i tillegg til nevnte kalender.

Du bestemmer

— Innholdet skal likevel bestemmes av brukerne, lover redaktøren, som også vil tilby Barn i Byen på egen nettside.

— Gå gjerne inn på Facebook og ta en titt. Der er vi allerede, under Barn i Byen-Kristiansand, anbefaler han.

9. mai inviterer Bjørn Fredheim til fest på Torvet. Da lanseres Barn i Byen offisielt. Foto: Lars Hollerud

En egen ressursgruppe bestående av åtte personer fra blant annet kultur, idrett, næringsliv og frivillighet skal møtes jevnlig for å drøfte forslag til stoffområder, artikler, sosiale medier, form og fokus for å gjøre Barn i Byen relevant i forhold til barnefamiliers ønsker og behov.