— Den ligger trygt og godt, og slik har den ligget i mange år. Det er litt skuffende at han ikke rydder opp etter seg, sier Øyvind Frydenlund til Fædrelandsvennen.

Eller godt og godt, fru Blom. På vegne av et knippe beboere i Klappane har 68-åringen nå sendt et nøkternt klagebrev til Kristiansand kommune.

I e-posten forklarer han at den tidligere huseieren flyttet for et par år siden. Det meste ble med på flyttelasset, men ikke den massive betongtrappa.

- Har for mye skrot

Den ble liggende igjen på motsatt side av gata, på kommunal grunn kloss inntil lekeplassen.

«Nå forventer naboer i Klappane at denne blir fjernet både av sikkerhetsmessige grunner for barna som bruker lekeplassen og at den fremkommer som visuelt forurensende i området.» anfører Frydenlund i notatet.

Overfor Fædrelandsvennen utdyper han at estetikken plager dem mest.

Det er ei røslig trapp som ligger ved lekeplassen i Klappane. Interesserte bes henvende seg. Foto: Reidar Kollstad

— Den forskjønner ikke akkurat området her da. Jeg har snakket med naboene om det. Det er ikke de voldsomme ergrelsene, men vi synes det er på tide at den tas vekk, forklarer den pensjonerte Grim-beboeren. - Og du kan ikke ha bruk for ei ekstra trapp?

— Hehe. Nei, jeg har for mye skrot som jeg har, men det er sikkert noen som kan ha bruk for den. For min del må noen gjerne bare hente den, svarer Øyvind Frydenlund.

Tidligere velformann i Klappane, Tom Garmann Bjørnsen, erkjenner kjennskap så vel som eierskap til trappa da Fædrelandsvennen ringer.

— Jeg tenkte på den for ikke så lenge siden; at jeg måtte komme meg opp og få den vekk med en kranbil, bedyrer han.

- Kan ikke bygges om

Trappa planla Bjørnsen å bruke da boligen skulle utvides med en garasje. Han fikk den to-tre tonn tunge konstruksjonen billig fordi den var feilprodusert ved støperiet på Dalane.

- Kan den brukes av andre, tror du?

— Ganske sikkert. Det er ei flott trapp, men den må jo passe - det går ikke an å bygge den om. Jeg får avertere den på Finn: «Trapp til besvær», sier Bjørnsen.

Kristiansand kommune har så vidt vurdert henvendelsen, uten å konkludere.

I slike saker er ansvaret delt mellom grunneier, altså kommunen selv, og forurenser.

— Det er jo ikke sånn at man bare kan legge fra seg ting og tang i naturen. Men vi må se på om kommunen skal håndtere det selv, eller om vi skal gå på den som har lagt det fra seg, uttaler miljøvernrådgiver Marianne Bliksås fra by- og samfunnsenheten.