Det pågikk en brannøvelse ved Tangvall i Søgne i 17-tiden onsdag ettermiddag. Et hus ble brent ned til grunnen.

Brannen var godt synlig fra E 39. Huset ble brent ned for å gjøre plass til en større utbygging. To andre hus skal brennes ned neste uke dersom værforholdene tillater det.

IMG_2749.JPG Foto: Kjetil Nygaard

Husene i Gamle Høgskolevei står i utkanten av området som på folkemunne kalles for svømmehalltomta. I kommunal språkdrakt heter området Tangvall nord.

Utbygging

Rivingen og brenningen av eiendommene er et ledd i planene til Søgne Eiendom AS om å bygge ut den delen av tomta som ligger på nordsiden av husene.

Området, som i alt er mellom 15 og 20 mål stort, ligger som en indrefilet mellom E39, idrettsplassen, Rema 1000 og bussterminalen, og er den siste store sentrumsnære tomta på Tangvall som er ubebygd.

Eies av BRG og Lydia

Det meste av tomta eies av Søgne eiendom AS, et kompaniskap bestående av Lydia AS og BRG-gruppen, representert ved henholdsvis Aslak Bestul og Finn Arne Reme.

IMG_2778.JPG Foto: Kjetil Nygaard

I formannskapet onsdag formiddag kom det fram at planen er å bygge ut tomta trinnvis.I første omgang ønsker eierne å reise et rundt 2000 kvadratmeter forretningsbygg, med plass til blant annet Rema 1000. Butikken holder i dag til litt lenger øst, men der er det for få parkeringsplasser.

I de neste byggetrinnene ønsker eierne å bygge leiligheter og forsamlingslokale til menigheten Oasen.