IMG_Jan_Sigbj_rnsen.jpg_1_1_HI60U48.jpg Foto: Tarald Reinholt Aas

— Jeg tror vi får noe igjen for dette møte med Høie, men akkurat hva det blir vil vi neppe få se før den nasjonale meldingen om spesialisthelsetjensten kommer, sier Sigbjørnsen.

Når Fædrelandsvennen snakker med ham, er han og to av legene ved Flekkefjord sykehus akkurat ferdig med møtet. Der presenterte de en konkret modell for hvordan sykehuset skal kunne beholde både akuttfunksjon og fødeavdeling.

For Sørlandet sykehus har jobbet med to planer, Strategiplan 2015-2017 og Utviklingsplan 2030 for hva slags helsetilbud som skal gis til sørlendingene. Ett av alternativene som har vært luftet, har vært å fjerne både akuttfunksjon og fødeavdeling i Flekkefjord. Dette har ført til voldsomme protester og fakkeltog i Flekkefjord.

Fødeavdeling

— Vi presenterte en modell for Høie som viste at slik kan vi beholde både fødeavdeling og akuttmottak i Flekkefjord, sier Sigbjørnsen.

Under sykehusets arbeid med strategiplanen i fjor ble det nedsatt en gruppe som skulle komme med forslag til hva Flekkefjord sykehus skal drive med i framtiden. Gruppen klarte imidlertid aldri å bli enige. Derfor har fagdirektør Per Engstrand nedsatt en ny gruppe, og overlatt ansvaret for å lede den til det private konsulentselskapet Deloitte. Innen 1. april skal denne gruppa komme med et forslag.

Uklart

Modellen Høie fikk presentert, er en av de alternative driftsformene Flekkefjords-gruppa skal ta stilling til. Men om det blir den gruppa går for, er fortsatt uklart.

— Hva tror du som ordfører og framtiden til Flekkefjord sykehus?

— Jeg opplevde at Høie lyttet og forstod det vi kom med. Med på møtet var også folk som jobber med meldingen om spesialisthelsetjenesten, og jeg er født optimist. Dette tror jeg vil gå bra, sier Sigbjørnsen.