Takket være en pengegave på 900.000 kroner fra Skillingsfondet til Spareskillingsbanken i Kristiansand kan friluftsrådet nå starte opprustingen av låven. Den har stått til disposisjon for alle som besøker området. Nå skal den bygges om, tilrettelegges for funksjonshemmede og isoleres for helårsbruk. Det skal også bygges friluftslaboratorium og sommerkafé.

— Det betyr enormt mye. Nå får vi rustet opp låven som per i dag er veldig enkel, sier Per Svein Holte, daglig leder i Midt-Agder Friluftsråd.

— Dette arbeidet vil komme mange til nytte og vi er svært takknemlige for gaven. Den betyr at vi får økt bruk av Helleviga, med flere friluftsaktiviteter og tilbud til skoler, bedrifter og institusjoner.

Helleviga er et populært sted og bare i fjor hadde stedet 2000 overnattingsdøgn fra skoleklasser.

— Etter oppgraderingen vil låven få et eget klasserom, lover Holte.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Deler ut 2,7 mill.

— I friluftsrådet har vi ansatt en marinbiolog som nå kan dra nytte av det planlagte laboratoriet, sier friluftslederen.

Helleviga er en del av Søgnes friluftspark, som er på 1000 mål. Opprustningen vil koste 1,1 millioner kroner, og finansieres gjennom gaven og midler fra friluftsrådet.

— Dette vil løfte bruksverdien av dette fantastiske friluftsområdet, sier Holte.

I år skal Skillingsfondet dele ut 2,7 millioner kroner til allmennyttige formål i Kristiansandsregionen.

— Helleviga er en fantastisk naturperle for innbyggerne i hele regionen. Vi er stolte og glade over å kunne bidra til at Midt-Agder Friluftsråd nå får oppgradert stedet, sier Kenneth Engedal, banksjef i Spareskillingsbanken.