— Arbeiderpartiets retningslinjer mot seksuell trakassering er vedtatt sentralt i partiet for flere år siden, og ligger ute på mange nettsider. Fylkespartiet vårt ønsker å være føre var, og har for andre året på rad valgt å legge ved disse retningslinjene sammen med årsmøtepapirene, sier fylkesekretær Per Åge Nilsen i Aust-Agder Arbeiderparti.

Han understreker at det ikke er episoder i fylkeslaget som gjør at de har valgt å legge ved denne påminnelsen, men viser til at det har forekommet uheldige episoder i forbindelse med konferanser og årsmøter i flere partier.

I retningslinjene heter det blant annet at organisasjonen har et ansvar både for å forebygge og hindre seksuell trakassering. Tillitsvalgte som blir kontaktet om uheldige episoder plikter å ta alle slike henvendelser alvorlig.

Fylkesårsmøtet blir avholdt lørdag og søndag på Tyholmen hotell i Arendal. Stortingsrepresentant Rigmor Aasrud vil innlede til debatt om den politiske situasjonen og partiets hovedsaker framover. En enstemmig valgkomité har innstilt Bykle-ordfører Jon Rolf Næss som ny fylkesleder etter Inger Løite som ikke ønsket gjenvalg.