Pernille Henriksen (10) og Maya Henriksen (7) hadde det også moro på Bystranda. Foto: Jon Anders Skau
Noen vasset med lite klær, andre vasset med mye klær. Foto: Jon Anders Skau
Han står og peker på Drømmeren, og gir fotografen et herlig sommermotiv. Vi kan drømme om at dette varer til september - minst! Foto: Jon Anders Skau

Øystein Hegnastykket (13) fra Bø i Telemark kunne ikke få nok av salt, frisk sjø ved Bystranda første pinsedag.

— Herlig. Slett ikke kaldt, sa han under et kort besøk på land.

Hans mor Ingvild Hegnastykket er hyggelig misunnelig på kristiansanderne, selv om hjemstedet hennes Bø har eget sommerland..

— Dere er utrolig heldige. Jeg hadde ikke sett Bystranda før. Fantastisk flott å ha et slikt sted midt i byen. Veldig fint, sa hun.

Kanon

Familien Hegnastykket avsluttet første pinsedag med bytur, soling og bading, etter å ha brukt formiddagen på kanonmuseet på Møvig.

— Også det fantastisk. Hadde vi ikke hatt venner her i Kristiansand som foreslo et besøk, ville vi ikke visst om det. Kanonen er jo en stor attraksjon. Dere må markedsføre den bedre, mener Ingvild.

Lenger borte på Bystranda treffer vi to mer lokalkjente:

- Deilig

— At vi er heldige? Ja visst er vi det. Det er bare deilig å ha en slik strand så sentralt. Folk må bare komme seg ut, sier Kristin Knutsen (25) og Marit Launes (24), bosatt på Grim.

Noen hundre tenkte på samme vis. Om ikke så mange badet, var det mye folk i området rundt Bystranda søndag. Fædrelandsvennen var også en tur på Hamresanden. Der var nesten ikke folk.

Nyte mens man kan

— En del har nok trodd at søndagen ble dårligere værmessig enn den ble, og har planlagt noe annet. Det gjelder å nyte mens man kan. Mandag skal jo bli veldig fin, sier Kristin Launes.

Søndag var tredje dagen i år hun og Marit Launes besøkte Bystranda. Dagen gikk med til solbading og bading.

Jentene skal på kite-ferie til Portugal om en uke.

— Bare om ikke vi reiser til et kaldere sted da, sier de.