Vant med ofrenes navn på brystet

Boston (NTB-DPA-Reuters): Meb Keflezighi fra USA vant Boston maraton søndag. Det var første hjemmeseier i løpet siden 1983, på en dag full av følelser.

NTB
Publisert:

— Dette handlet ikke om meg, men om alle som sto langs løypa. Jeg ga alt for dem, og de hjalp meg utrolig mye på de siste kilometerne, sa en rørt Keflezighi etter løpet.

Han løp med navnene til dødsofrene for fjorårets terroraksjon skrevet med tusj på startnummeret: Krystle, Lingzi, Martin og Sean. Krystle Campbell, Lun Lingzi og Martin Richard døde da to bomber eksploderte nær mållinjen, mens Sean Collier ble drept noen dager senere under jakten på gjerningsmennene.

Rita Jeptoo satte løyperekord da hun noe tidligere tok sin tredje seier i kvinneklassen. Hun vant også i fjor, på den mørkeste dag i løpets historie.

Før start i den 118. utgaven av verdens eldste bymaraton ble det avholdt ett minutts stillhet til minne om ofrene for terrorangrepet mot fjorårets løp. I forstaden Hopkinton ble de tre døde og 264 skadde minnet før løperne ble sendt av gårde.

Hele 35.755 løpere fra 96 land var påmeldt til årets løp. Det er det nest høyeste deltakerantallet noensinne. Det er blant annet fordi det ble gjort plass til de 5600 som ikke fikk fullføre fjorårets løp etter at bombene detonerte rett ved målstreken i Boylston Street. (©NTB)

Publisert: