Jerven Jesper (2) ville ut og utforske New York, men ble til slutt tvunget med på flyet til Alaska. Foto: Vegard Damsgaard

NEW YORK: – Det er utrolig godt gjort å klare å gnage gjennom det buret, sier Rolf Arne Ølberg til NRK.

Han hadde ansvaret for å bedøve og putte jerven i buret, før den ble sendt avgårde til USA.

Jerven Jesper (2) ville ut og utforske New York, men ble til slutt tvunget med på flyet til Alaska. Foto: Vegard Damsgaard

I mars skapte den samme en annen av jervene, Jesper, en stor leteaksjon, da mårdyret ikke var å finne i innhegningen i parken.

Spektakulært rømingsforsøk

Noen dager senere måtte en flau direktør gå ut og innrømme at man hadde blitt grundig lurt av jerven, som slett ikke hadde rømt. To år gamle Jesper hadde bare gjemt seg.

Jespers bror, Kasper, skulle i utgangspunktet til Alaska, men klarte først å skape kaos under mellomlanding i New York.

Slik omtalte New York Post jervens rømningsforsøk. Foto: Faksimile

Ifølge New York Post, en av USAs største aviser, forsøkte jerven — som de omtaler som "psycho-killer wolverine" - seg på et spektakulært rømingsforsøk. Under flyturen hadde den gnagd seg gjennom buret sitt, og dermed måtte mannskap fra Bronx Zoo kalles ut til Newark flyplass.

Måtte beroligende til

Avisen skriver at seks politimenn ble kalt ut, og etter nesten seks timer fikk en veterinær gitt jerven noe kraftig beroligende, slik at den kunne fortsette ferden mot Alaska Wildlife Conservation Center.

— Den hadde store, stygge tenner, skal en politimann på stedet ha sagt ifølge avisen.

Ølberg sier til NRK at han tok kontakt med amerikanerne da han hørte om det som hadde skjedd.

– Jeg snakket med dyrepasserne på flyplassen i New York, da var alt under kontroll. Jerven var frisk og fin da den dro, og det er den fremdeles, sier han.

Den siste av tre i brødreflokken, Jonatan, ble sendt til Canada.

  • Den hadde store, stygge tenner