26. og 28. november ble det stjålet flere hundre liter diesel fra tre parkerte lastebiler på Stallemo i Øvrebø. Etter tips fra publikum aksjonerte politiet etter det siste tyveriet mot en bolig i nærområdet. Der ble det beslaglagt blant annet en elektrisk pumpe, plastslanger og 15 kanner som alle var fylt med 20 liter diesel.

Butikktyveri

Retten fant det bevist at to litauiske menn på 23 og 24 år sammen og alene sto bak drivstofftyveriene fra transportfirmaet Brødrene Iveland AS.

De samme to ble også funnet skyldig i forsøk på tyveri av matvarer fra en dagligvareforretning på Moseidmoen i Vennesla. Inne i butikken samarbeidet de to med en tredje person om å distrahere betjeningen. Alle tre var utstyrt med jakker med påsydde store innerlommer til å gjemme tyvegods i, men ble avslørt før de fikk med seg varene ut av butikken.

Kjøreforbud

24-åringen som var den som kjørte bort kannene med stjålet diesel, ble ilagt kjøreforbud i Norge i to år. Han må også betale 2500 kroner i erstatning til Brødrene Iveland AS.

Litauerne forklarte i retten at de var kommet til Norge én uke før tyveriene, og at de primært kom for å besøke venner og lete etter arbeid.