Freddy de Ruiter (AP) Foto: Tormod Flem Vegge

Stortingsrepresentanten fra Aust-Agder sier til Nettavisenat forbruket er et samfunnsproblem.

Bruker 1 million på russebuss

— Det tar helt av. Ledere og meglere som tar ut millionbonuser og russejenter som kjøper musikklåter til 150.000 kroner. Da er det noe galt med samfunnet. Det er kvalmende, sier han til Nettavisen.

Han sikter blant annet til de 25 jentene i russebussen «Senses», som onsdag fortalte NRKat de hadde brukt nesten 150.000 kroner til å få laget låter til russetida.Bussen har til sammen kostet over 1 million kroner.

– Den ene sangen betalte vi 80.000 kroner for. Den andre betalte vi 45.000 for. Den siste var hjemmesnekra, så den betalte vi bare 10.000 for. Det blir rundt 150.000 kroner til sammen, forteller «Senses»-jentene i saken.

Vet du om en bil fra Sørlandet som har egen russelåt? Tips oss på tips@fvn.no!

Får kritikk

Freddy de Ruiter mener pengebruken er overdreven.

— Jeg skjønner ikke at disse folkene ikke blir flau. Men det må komme fra et sted. Det er foreldrene som har ansvaret for denne syke russefeiringen, sier han.

Aust-Agder Unge Høyre er imidlertid kritiske til stortingsrepresentantens utspill.

— Dethandler om å ha tiltro til at enkeltpersoner kan ta gode avgjørelser. Å bruke150.000 kroner på en russelåt er kanskje hårreisende for de Ruiter, mendet er ikke hans oppgave som seriøs politiker å være moraliserende, skriver fylkesleder Haagen Poppe i en pressemelding.