— Vi har ikke funnet et eneste tilfelle der sykehusansatte har sittet i uheldige dobbeltroller som både ansatte og leverandører, sier økonomidirektør Per Qvarnstrøm ved Sørlandet sykehus.

Det var i en mislighetsrevisjon som firmaet PriceWaterhouseCoopers utførte for Sørlandet sykehus, at mistanken om dobbeltroller ble luftet. Firmaet oversendte en liste av 219 ansatte som hadde samme kontonummer privat som firmaet de hadde tilknytning til ved siden av sykehuset. Noen var styremedlemmer eller hadde ektefeller som var ledere eller styremedlemmer i andre selskaper som var leverandører til sykehuset. Disse 219 hadde myndighet til å bestille og betale varer og tjenester.

Men gjennomgangen av samtlige roller viste at det eneste kritikkverdige var at mange av dem ikke hadde registrert sine bindinger i sykehusets biervervsregister.

— Listen er gjennomgått av administrativ ledelse og hvert enkelt tilfelle er vurdert. Det er ingen av tilfellene som har gitt oss behov for å iverksette tiltak, annet enn å oppfordre våre ansatte til å registrere sine bierverv i registeret laget for dette, sier Qvarnstrøm.

Sykehuset bestemte først at mesteparten av innholdet i rapporten skulle unntas offentlighet. Men etter at Fædrelandsvennen klaget på hemmeligholdet, har sykehuset ombestemt seg og offentliggjorde hele rapporten.