Både uniformerte og sivile enheter fra UP er på farten i nattemørket for å stoppe ruskjørere og råkjørere. En av postene var på E 18 i Grimstad.

Omfattende

— Primært er det de som kjører i påvirket tilstand vi er på jakt etter i denne kontrollen på motorveien, sier kontrollansvarlig i UP, førstebetjent Sigbjørn Rygg.

— Vi har også en mann med laser og kikkert på brua over E 18 ved Bergemoen som måler farten og ser på andre ting hos bilistene, legger han til.

Kontrollen i Grimstad ble startet klokka 20.15 og avsluttet noe etter klokka 22. Da flyttet alle enhetene seg til andre områder av Agder.

Høy fart

— Den høyeste målte farten er 134 km/t i 100-sonen. Etter fratrekk av sikkerhetsmargin blir det forelegg for 130 km/t, forteller UPs lasermann, betjent Trond Sørensen.

Denne målingen gir 6.500 kroner inn i statskassen og tre prikker til bilføreren. Ett hakk høyere fart, og straffen hadde blitt 7.800 kroner i forenklet forelegg.

— Med tanke på at vi har stått her i nesten to timer, tatt seks i å kjøre for fort og ingen i å kjøre i påvirket tilstand, er ikke kontrollresultatet så ille, oppsummerer Rygg.

De mange UP-enhetene er fredag kveld spredd over store deler av Agders veinett.