— Hytta er totalskadd. Den sterke vinden gjør det nesten håpløst å få kontroll, men det er ingen fare for spredning. Det er ingen andre hytter i nærheten. Vi er 15 mann som jobber med å slukke brannen, sier Stein Ivar Sinnes, varabrannsjef i Sirdal brann- og redningsvesen, til Aftenbladet klokken 9.45. Han er på stedet og leder et mannskap på 15 mann som jobber med å slukke brannen.

— Vi har vært i kontakt med eier av hytta. Det er trolig ikke folk i hytten. Brannvesenet er på stedet, opplyser politiet på twitter klokka 09.10. Meldingen til brannvesenet kom klokka 08.26 lørdag morgen

Luftambulanse

Hytta er ikke mulig å redde. Foto: Torbjørn Witzøe

Luftambulansen ble utkalt fra Stavanger, men på grunn av kraftig vind på stedet måtte de avbryte.Sirdal brann— og redningsvesen består av to brannstasjoner. En hovedstasjon på Tonstad og en lokalstasjon på Tjørhom. Til sammen er det ansatt 24 deltidsmannskaper fordelt på de to stasjonene.

Nedbrent

Hytta som brenner ligger cirka 200 meter fra parkeringsplassen. Foto: Torbjørn Witzøe

Hytta som brant ned ligger én kilometer nord for Sinnes skole langs fylkesvei 975, og befinner seg cirka 200 meter fra parkeringsplassen. Brannvesenet måtte derfor ta seg bort til hytta til fots.Da Fædrelandsvennen reporter kom til stedet kunne han opplyse om at hytta var fullstendig overtent, og ikke var mulig å redde. Han sa også at det var svært kraftig vind på stedet.

Ble oppdaget av nabo

Reporteren var i kontakt med nærmeste nabo til hytta som brant ned. Naboen fortalte at det var de som oppdaget brannen da datteren hans våknet opp og kikket ut for å sjekke været.

— Hun så en masse røyk og flammer fra nabohytta og vi fikk varslet brannvesenet, forteller naboen, som ønsker å være anonym, til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Etter å ha varslet om brannen tok mannen så kontakt med eieren av hytta som brenner.

— Han var ikke på stedet, men er nå på vei opp til Sirdal forteller naboen.

Naboen var glad for at vinden ikke blåste i retning av hans hytte, som ligger 30 til 40 meter vekk fra hytta som brenner.