Brunvatne har hatt en flott sesong hittil, og har perset med nesten sju meter. Før sesongen hadde han 65,76 meter fra nordisk U20-mesterskap som bestenotering, det økte han til 66 meter på et treningsstevne i mai, før han klinket til med 69,11 meter i elitestevnet på Bislett senere i mai. Søndag fikk han opp 72,57 meter i Tallin, og det holdt til femteplass.

I år er det bare kristiansanderen Andreas Thorkildsen som har kastet lengre enn ham, med 80,52 meter i amerikanske Eugene i mai. Brunvatne fikk delta i Tallinn fordi Thorkildsen valgte å melde pass.

— Det er ikke mange som hiver rundt 70 meter i Norge. Vetle er medaljekandidat i senior-NM nå, og han ble jo nummer fire i fjor, sa daglig leder i Norsk Friidrett Agder, Jon Besse Fjeld, til Fædrelandsvennen etter Brunvatnes andreplass på Bislett i mai.

Satser på NM-medalje

Brunvatne bekrefter at NM-medalje er målet:

— Jeg er veldig godt fornøyd med lengden nå i helga. Folk mener jeg har kapasitet til å klare 75 meter i år, så det er bare å kjøre på med mer trening.

Med 72,57 meter kvalifiserte han seg også for U23-EM i Estland i 2015. Kommende helg skal han delta i den svenske VU-spelen.

De to andre sørlendingene som var i aksjon for Norge søndag, KIF-løperne Trine Mjåland og Benedicte Hauge, sprang på laget som ble nummer tre på 4x400 meter stafett med tiden 3.34,23. ## Rykket opp til superligaen

Norges friidrettslandslag kunne slippe jubelen løs etter å ha endt på annenplass i 1. divisjon i lag-EM og sikret opprykk til superligaen.

Norge lå på tredjeplass i konkurransen etter første dag av lag-EM. Sterke prestasjoner søndag, på dagen med Norges antatt beste øvelser, sikret opprykk for det norske laget med 300 poeng. Bare 2,5 poeng skilte til vinneren Hviterussland.

– Jeg er kjempefornøyd. Dette var en skikkelig lagseier etter at vi har vært gjennom 40 øvelser, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB.