— Dette var kjempegøy. I tillegg til heder og ære, vant jeg studieopphold i både Sveits, Sør-Afrika og Italia. Seieren gjør også at jeg får representere Norge under VM i Argentina i 2016, samt delta i nordisk mesterskap i Sverige i september i år, sier en glad Henrik Dahl Jahnsen.

Stolt arbeidsgiver

Kjendiskokk og restauranteier Trond Moi er storfornøyd med Henrik Dahl Jansens prestasjoner under norgesmesterskapet i Oslo.

— Vi har satset mye på vin og mener å ha bygd opp en stor og god vinkjeller. Jeg må også innrømme det var gøy at vår unge vinkelner slo konkurrentene fra svært anerkjente Oslo-restauranter, sier Trond Moi.

22-åringen forteller at han har arbeidet på Bølgen & Moi i Kristiansand siden han var 16 år, og tok vinkelnerutdannelse i 2012. ## Junior-NM

Det arrangeres også et junior-NM for unge og lovende vinkelnere under 25 år. Henrik Dahl Jahnsen vant denne klassen i 2011, men har etter det stilt i seniorklassen.

I år var det Sigurd Eilerås fra restauranten Måltid i Kristiansand som vant klassen for vinkelnere under 25 år. Dermed gjorde Kristiansand rent bord under årets norgesmesterskap.

— Siden jeg er bare 19 år har jeg jo ikke så lang erfaring med å drikke vin, men jeg har brukt tiden fram mot konkurransen godt, både til å smake og lese, sier Sigurd Eilerås.

I tillegg til den prestisjefulle junior-NM-tittelen fikk 19-åringen med seg en London-tur og diverse sponsorgaver hjem fra konkurransen i Oslo.