— Det var fantastisk. Det er dette vi har jobbet for hele sommeren, jubler Peder Karlsen.

Start knuste Odd 4-1 i åttendelsfinalen. Karlsens 2-1-scoring var med å avgjøre kampen i høyeste grad.

- Peder er et monster. Når han bestemmer seg er det ingen som klarer å stoppe han. Han er så sterk og så rask at hvem skal stoppe han hvis han får litt tid, undrer Mattias Andersson seg.

Vil på A-laget

Det var nettopp ved råskap og hurtighet at Karlsen sørget for at Start kunne gå til hvilen med ledelse. Etter 40 minutter fikk han en pasning bredt midt på banehalvdelen til Odd. Venstrekanten tok med seg ballen innover og satte gassen i bunn så Odds forsvarere ikke kom opp i han. Fra 20 meter klinket han til og ballen blåste i nettmaskene nede i motsatt hjørne.

- Det går ikke an å kjøpe en spiller med slik fart Peder har, sier Mattias Andersson. Foto: HERMAN FOLVIK

— Jeg tok valget tidlig og når man bestemmer seg nok lykkes man godt. Det er utrolig deilig at målet kommer i en så viktig kamp, forteller Karlsen.

Han har som mål å spille seg fast på Start 2 utover høsten, men allerede til vinteren har Karlsen langt større forhåpninger.

- Jeg ønsker å få muligheten til å trene med A-laget og komme meg fast inn der. Jeg satser på det etter denne sesongen løpet. Jeg skal jobbe veldig hardt, medgir en ambisiøs 17-åring.

Unik fart

Andersson er ikke i tvil om at Karlsen har potensial nok i massevis.

- Det går ikke an å kjøpe en spiller med hans fart. Du finner nesten ingen sånne, mener Andersson.

- Hva skal til for at han får sjansen på A-laget?

— Han må bli jevnere i prestasjonene, så kommer det. Han har en enorm fart og har også veldig gode avslutningsferdigheter, sier Andersson.

Lagånd

Karlsen har tidligere denne sesongen også spilt spiss for Starts juniorlag, men bekledde venstrekantrollen med bravur mot Odd. En opptreden han sent vil glemme.

- Dette er noe av det største jeg har vært med på. I kveld skal det feires. At vi lykkes så til de grader i en så viktig kamp er utrolig morsomt, sier Karlsen og smiler.

Peder Karlsen ble gratulert etter scoringen av sine lagkamerater. Foto: HERMAN FOLVIK

— Hvem håper du dere møter i neste kamp?

— Det tenker jeg ikke på nå. Nå skal vi bare glede oss over denne kampen, men vi skal nå langt. Vi har en utrolig lagspirit, svarer Karlsen.

Starts tre øvrige mål ble scoret av Eirik Wichne, Markus Håbestad og Lars-Jørgen Salvesen. Sammen med Start er også Vålerenga, Lillestrøm, Fyllingsdalen og Rosenborg videre.

I løpet av helga skal også FK Tønsberg - Stabæk, Strømsgodset - Follo og Sandnes Ulf - Viking gjøre opp om en kvartfinaleplass i G19 NM.