ternevig3b.jpg Foto: Kjetil Nygaard
ternevig2b.jpg Foto: Kjetil Nygaard
Store mannskaper fra både ambulanse, politi og brannvesen rykket ut da det ble meldt om brann i Ternevig omsorgssenter. Foto: Kjetil Nygaard

Brannvesenet ble varslet om brannen i Ærfuglveien like før klokka 07.30 fredag morgen.

— Vi fikk melding om brann i sykehjem og rykket ut med stor styrke. Det har vært brann på ett rom og betjeningen fikk raskt slukket brannen selv, sier innsatsleder Salve Eieland ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Brannvesenet var på stedet med fem-seks brannbiler og røykdykkere. Tre ambulanser kom kjapt fram til stedet. Ytterligere tre ambulanser og luftambulanse ble alarmert ut på den alvorlige brannmeldingen. Klokka 07.50 var også fire politibiler på stedet.

- Røyking i sengen er en mulig årsak til brannen, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt ved 09-tiden.

Senga hvor det brant sto helt til høyre i bildet. Rester av sengetøyet ligger igjen på gulvet. Foto: Hallgeir Oftedal

Fem kjørt til behandling — En mannlig beboer (82) er kjørt til sykehus for sjekk. Fire av betjeningen blir også sjekket for røykskader, sier Eieland.

— Det har vært en liten brann, trolig bare røykutvikling, på ett rom, sa innsatsleder Bjarne Lindland ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen ved 08.15-tiden.

Brannvesenet driver med restverdiredning på rommet hvor det brant. Foto: Kjetil Nygaard
Store mannskaper fra både ambulanse, politi og brannvesen rykket ut da det ble meldt om brann i Ternevig omsorgssenter. Foto: Kjetil Nygaard
pol.jpg Foto: Kjetil Nygaard

De fire ansatte skal ha hjulpet til med å slukke brannen, og ble kjørt til legevakta for sjekk.— Det gikk først automatisk alarm som vi kjørte rutinemessig på. Like etterpå ringte betjening til 110-sentralen og bekreftet brann. Vi kjørte da med alt tilgjengelig mannskap, i tillegg til store ressurser fra politi og ambulanse, sier brannmester Trond Busterud ved Kristiansandsregionen brann og redning til Fædrelandsvennen.

Sykehuset opplyser at 82-åringens tilstand er uavklart. Tre ansatte er lagt inn til kortvarig observasjon på sykehuset.

Fædrelandsvennen får på brannstedet opplyst at det har brent oppe i beboerens seng. Denne ble flyttet i forbindelse med slukkingen av brannen. Restene av sengetøyet er plassert i dusjen på rommets bad. Det er en del sotskader i området rundt dusjen.

Fryktet det verste

Virksomhetsleder Anne Sofie Hellebøe sier hun fryktet det verste med en gang hun fikk beskjed om brannalarmen.

— Sykepeieren gikk inn på rommet og oppdaget at det brant på badet. Beboeren var på soverommet. Sykepleieren fikk slukket brannen og tatt seg av bebeoeren, sier Hellebøe.

En person var savnet

Mens brannmannskapene var på vei, fikk de dramatiske meldinger.

- Underveis fikk vi hele tiden melding om at en person var savnet, men da vi kom fram var han kommet til rette, sier Busterud. - Vi sendte inn røykdykkere med en gang vi kom fram. Betjeningen har gjort en fantastisk jobb og fikk slukket brannen selv, sier Busterud.

Brannen, som oppsto på et rom i tredje etasje, er slukket og brannvesenet jobber med etterarbeid på stedet. Brannvesenets restverdiredningsbil ankom like etter klokken 08.00 brannstedet, og bidro med å få sugd opp vann inne på rommet.