– Politiet er svært tydelig på at det ikke er grunn til å tro at det finnes flere gjerningspersoner. Det er en bølge av rykter i sosiale medier og vi anmoder om at folk roer seg ned, sier ordfører Harald Furre til Fædrelandsvennen.

Onsdag morgen ble det kjent at en 15 år gammel gutt har erkjent drapet av Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48). Politiet fester lit til guttens forklaring og har opplyst at det er tekniske bevis som knytter ham til saken.

– Det er navngitte personer som blir utpekt som gjerningspersoner. Det kan innebære en sikkerhetsrisiko for dem det gjelder. Vi må passe på at det ikke oppstår en lynsjestemning mot folk som ikke er involvert. I denne saken er det viktig at vi forholder oss til fakta, sier Furre.

Rektorer på alle skolene er informert om at ulike navn spres i sosiale medier og er bedt om å ta dette opp på sine skoler.

– Dette er noe politiet også har registrert og de har bedt oss om å ta tak i dette, sier Furre.

Ordfører Harald Furre og oppvekstdirektør Arild Rekve ber folk stoppe ryktespredningen etter drapet. Foto: Erlend Olsbu

Holdt tilbake navnet

15-åringen var elev ved Karuss skole. Onsdag formiddag ble elever og ansatte ved skolen orientert om at en elev ved skolen er pågrepet og siktet.

– Elevene har ikke fått vite hvem som er siktet, sier Furre, som sier at det er politiet som må stilling til offentliggjøring av navn.

Oppvekstdirektør Arild Rekve opplyser at kommunen må forholde seg til beskjedene fra politiet når det gjelder hva slags informasjon som skal offentliggjøres.

– Vi gikk ut med at han går på Karuss skole da politiet sa at det var greit. Det hadde selvfølgelig vært ønskelig for våre folk på Karuss å kunne si hvem det er, men vi er nødt til å forholde oss til beskjedene vi får av politiet, sier Rekve.

Politiet har opplyst at 15-åringen var i «samme omgangskrets» som 14-åringen som ble drept, men hvor godt de kjente hverandre er uklart.

– Det finnes tøffe ungdomsmiljøer i Kristiansand og våre folk i kommunen har god oversikt over de som befinner seg i risikoutsatte grupper, sier Furre.

40–50 personer i sving

Ordføreren og oppvekstdirektør Arild Rekve advarer mot å dra forhastede slutninger når det gjelder omstendighetene rundt drapet.

– Det er ikke sagt noe om koblinger til ulike miljøer. Derfor er det grunn til å advare mot å dra slutninger det ikke er grunnlag for. Politiet har sagt at det vil bli større klarhet i ting etter hvert, sier Furre.

For øyeblikket jobber over 40 personer i kommunen med saken. Familiene til både den siktede og de drepte får bistand fra kommunen.