ARENDAL: Det offentliggjorde programkomiteen for Arendalsuka under en pressekonferanse i Arendal kulturhus torsdag.

I en pressemelding forteller ordfører Einar Halvorsen at det er en stor ære at Arendal skal få være vertskap for åpningen av valgkampen.

— Alle som teller i norsk politikk vil delta under Arendalsuka 2013, heter det.

Partilederdebatten sendes fra Arendal Kulturhus den 12. august. Arrangøren venter like stor oppmerksomhet rundt duellen mellom statsminister Jens Stoltenberg og Høyres leder Erna Solberg.

Programmet

Fylkesmann Øystein Djupedal regner med at de vil passere 100 arrangementer i løpet av den lille uka.

Blant annet skal Sørlandsutvalget avlevere sin innstilling til nærings- og handelsminister Trond Giske fredag 9. august.

Jonas Gahr Støre deltar i en nasjonal helsedebatt, miljøvernminister Bård Vegard Solhjell deltar i en nasjonal miljødebatt, og Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland har bekreftet at han kommer for å innlede til en debatt om menneskerettighetene i Europa.

Programkomiteen i Arendalsuka består av fylkesmann Øystein Djupedal, tidligere sjefredaktør Stein Gauslaa og kommunikasjonsrådgiver Leif Monsen som er partner og styreleder i First House.

Hele programmet kan du se på arendalsuka.no.

I følge Agderposten håper programkomiteen i Arendalsuka å få den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt med i debatten om Norden. Hun har imidlertid ikke bekreftet besøket ennå.