VENNESLA: 19. oktober i 2010 fikk politiet tips om at mannen oppholdt seg på Shell 7-Eleven på Vikeland i Vennesla. Kristiansanderens oppførsel skal ha vært unaturlig. Politiet valgte å rykke ut på bakgrunn av meldingen. Da patruljen kom fram til stedet, valgte den da 24 år gamle mannen å stikke fra stedet.

Krasjet i autovern

I høy hastighet kjørte han i retning mot Kristiansand med en kvinnelig passasjer. Politiet startet forfølgelse, men ga opp etter kort tid. Politiet skal ha oppnådd en fart på 140 km/t på det meste.

Underveis fikk politiet brakt på det rene at Audien var stjålet.Ved Kvarstein klarte ikke mannen å holde kjøretøyet på veien. Audien smalt i autovernet ved jernbanebroa, begge airbagene ble løst ut og de to i bilen fortsatte ferden til fots.

Etter en kort jakt pågrep politiet den 28 år gamle kvinnen, som er en kjenning av politiet. Kvinnen ble innlagt på sykehuset med nakkesmerter. Mannen klarte imidlertid å stikke fra stedet.

— Det var tale om svært høy fart, om natten, i dårlig sikt, og med passasjer, og der tiltalte løp fra stedet etter kjøreuhellet, skriver tingrettsdommer Thom Arne Hellerslia i dommen fra Kristiansand tingrett.

Tatt med våpen

I tillegg til flukten fra politiet måtte mannen svare for oppbevaring av våpen på offentlig sted. Det skjedde 9. januar i år da 26-åringen ble pågrepet på Bjørndalssletta i Kristiansand. På mannen fant politiet en pistol med to magasiner med til sammen 22 patroner. Det ene magasinet var satt på plass i pistolen.

— Det mest alvorlige forholdet er bæring av skytevåpen på offentlig sted, der våpenet var isatt ammunisjon og lett kunne lades. Det er tale om en grov overtredelse av våpenloven, skriver Hellerslia.

I tillegg til flukten og våpensaken, måtte mannen svare for en rekke tilfeller av heleri av biler.

Retten fant ingen formildende omstendigheter, men mente det hadde tatt altfor lang tid før sakene kom til rettssystemet. Dommerne kom derfor fram til at 11 måneders fengsel var en passende straff. Fire av månedene ble gjort betinget.