— Wow, ditt niende veteran-NM!

— Det er den ene gangen i året vi samles, vi som spilte i Stavanger IF (SIF). Folk kommer fra hele landet, utlandet også. Det blir en kjempehelg.

Mange medaljer

— Du har 37 landskamper som junior og 25 som senior. Hva er dine meritter som veteran?

— Fem NM-gull og to sølv. Alle i klasse +35 år, der jeg spilte fram til i fjor. Fysisk hadde det gått greit å fortsette, men jeg er ikke den kjappeste i klassen. I fjor var jeg med på et rush, men det var bare fordi jeg ikke rakk returen. Nå blir det bare +40-årsklassen.

— Som strekspiller?

— Har alltid vært strek, kunne ikke vært noe annet, heller.

Skulle bli fotballspiller

— Hvor begynte håndballkarrieren?

— Hjemme i Arendal. Jeg spilte fotball, som alle andre gutter, men var stor og tung. Da jeg var 11-12 år, begynte jeg med håndball i Arendal Ballklubb. Så ble det Grane før KIF. Der var jeg i to sesonger før overgang til SIF i 1987. Det har jeg aldri angret på. Jeg trivdes veldig godt. Hadde det ikke vært for fruen, hadde jeg kanskje bodd i Stavanger ennå.

— Dere var uslåelige i eliteserien?

— Jeg spilte fem sesonger i Stavanger. Vi vant «alt»; serie, cup, og gjorde det også bra i europacupen.

Comeback i eliteserien som 40-åring

— Og som comeback-kid?

— KIF, Søgne, KIF, AK og KIF, der jeg siste gangen skjønte at jeg var blitt en gamme» mann blant mange unge spillere. Men de manglet en strek, og jeg sa jeg kunne ta ett år. Det ble en tøff sesong.

— Ditt liv som trener?

— Jeg har trent "alt" mulig; I 1. og 2. divisjon og mine barn, Cecilie og Stian.

— Nå følger 17-åringen i dine elitefotspor, han som ØIF Arendal-spiller?

— Han er vokst opp med håndball. For oss er det håndball som gjelder. Men jeg er bevisst på at det må være frivillig.

— ØIF?

— Jeg var daglig leder – og likte det godt. Men avstanden ble vanskelig å kombinere med trenerrollen hjemme. Nå jobber jeg med salg og kundeoppfølging i Ricoh i Kristiansand.

— Fritid?

— Jeg trener med AK i 4. divisjon, går tur med hunden og liker å holde på med kroppsarbeid. Så liker jeg musikk. Black metal. Polsk.