ARENDAL: Mannen var fortvilt over at han ikke hatt fått penger som skulle dekke bensin for kjøring mellom hjemmet og jobben hans.

18-åringen var blakk og snakket med Nav hvor han ba om hjelp til å betale bensinregningen. Han forsto det slik at han kunne fylle på Shell-stasjonen på Myrene og få regningen dekket av Nav.

Han fylte bensin, men hadde ikke penger til å betale og stasjonen ville ikke vente på at Nav betalte. Først etter å ha gitt fra seg mobiltelefonen fikk han dra tilbake til Nav.

Tilbake på Nav ble mannen sint og fortalte at han skulle feste Nav-veilederen fast til tilhengerfestet og dra ham til Shell-stasjonen. Veilederen spurte om han virkelig sto inne for utsagnet og etter betenkningstid svarte mannen nei.

– Dette burde jeg ikke ha sagt, skal han ha sagt til veilederen. Veilederen skal så ha sagt at han ikke aktet å gå videre med saken. I etterkant møtte 18-åringen på nytt opp hos Nav og var opphisset. Han gjentok da trusselen mot Nav-veilederen.

18-åringen var da svært sint. Han sa seg selv ikke skyldig i retten, men retten mente at han hadde truet offentlig tjenestemann. Straffen ble satt til samfunnsstraff i 30 timer som må gjennomføres i løpet av 90 timer. Alternativet er fengsel i 18 dager.