Det viser en forliksavtale som de to partene har inngått.

I forbindelse med bygging av Søgne barnehage AS krevde barnehagen erstatning på i overkant av 6 mill. kroner for utgifter de mener barnehagen er blitt påført på grunn av kommunens håndtering av byggesaken. Partene har nå blitt enige om et forlik på 1,9 mill. kroner, går det fram av en pressemelding.

Bakgrunnen for saken er at Fylkesmannen i Rogaland i juli 2008 slo fast at kommunens vedtak om bruksendring av eiendommene som barnehagen skulle bygges på var ugyldig. Kommunen burde ikke ha gitt byggetillatelse uten at området var omregulert. Ferdigstillelse av barnehagen ble av denne grunn betydelig forsinket.

— Det var et stort ønske fra mange parter om å få på plass flere barnehageplasser i kommunen og vi må erkjenne at dette førte til at det gikk litt for fort i svingene og det beklager vi, uttaler rådmann Kim Høyer Holum.

— Selv om vi har vært uenige om en del forhold i denne saken, så har det vært en god dialog mellom kommune og barnehagen. Vi er således godt fornøyd med at vi har kommet til en enighet om et erstatningsbeløp på 1,9 mill. kroner, selv om vi selvfølgelig skulle ønske at beløpet var høyere, uttaler eier av barnehagen Hilde Sundstøl.

— Et forlik handler om å gi og ta. Dette har vært en kjedelig sak, både for barnehagen og kommunen, så vi er svært fornøyd med at vi har funnet en løsning som begge parter kan leve med, sier rådmannen i Søgne kommune.

Vi er godt fornøyd med den dialogen som har vært med barnehagen underveis i prosessen, og særlig hvor raskt kommunen og barnehagen fikk på plass midlertidige barnehageplasser når vedtaket fra Fylkesmannen kom, sier ordfører Solveig Kjelland Larsen.