KRISTIANSAND: – Det var helt fantastisk, dette hadde vi aldri ventet, det er den gøyeste turen jeg har vært med på, forteller Stian Frigstad, en av de to kristiansanderne som vant Canonball Run.

Porche 911

De har tilbakelagt 650 mil, inkludert kjøringen ned til starten i England, som gikk forrige lørdag. De gikk i mål fredag.

– Racet begynte og avsluttet i London og gikk gjennom Europa, hver dag fikk vi et nytt opprag, altså en ny plass å være til et gitt tidspunkt. Første natt kjørte vi 1500 kilometer i strekk og endte opp i Slovenia, det var en lang tur, forteller andremann i bilen, Anders Tønnesland.

I løpet deltok 41 biler, hvor tre av disse var norske, den tredje bilen fikk problemer med girkassen og nådde aldri målstreken i London. Men det gjorde derimot Frigstad, Tønnesland og deres Porsche 911, og rett bak på andreplass kom Thomas Thygesen, Daniel Hansen og deres Lamborghini, alle fire kristiansandere.

Utfordringer

– Det vanskeligste med turen var vel å beregne reiseruten, i tillegg til at vi mistet aircondition, så vi måtte kjøre med cabrioleten nede en del, noe som gav en god varme i hodet. Ellers var det også litt vanskelig å kjøre i Slovenia hvor gatene ikke var på GPS-en vår, men det var generelt lite problemer, sier han.

— Helt fantastisk!

Dette var faktisk første gang noen nordmenn har vunnet racet, noe begge to vinnerne er meget fornøyd med. Etter å ha tilbakelagt over 500 mil på veiene fikk også seierherrene noe å vise til, ikke bare heder og ære. – Vi vant gratis deltakelse neste år og en pokal til å ha på peishylla, som sammen med opplevelsen egentlig var den største og beste premien, sier Tønnesland.

— Det var helt utrolig gøy, en ordentlig opplevelse, forteller han.