FARSUND: Bakgrunnen er at den lokale mc-klubben mistenkes for å ha bånd til beryktede Hells Angels — og gjort denne til «moderklubb». Å invitere sympatisører av kriminelle organisasjoner til å informere - uten en motvekt - er å gi dem legitimitet, mener Leif Vagle overfor Farsunds Avis.

Som leder av Agderpolitiets innsats mot organisert kriminalitet, er Vagle kritisk til at levekårsutvalget inviterte Twin Eagles HD til å fortelle om koblingen til HA - og samtidig utelot politiet.

Hells Angels med støtteklubber har en bevisst mediestrategi om å ufarliggjøre sin egen virksomhet. I denne versjonen er de «en gjeng hyggelige fyrer som kjører motorsykkel», hevder Vagle.

Politiet sitter med informasjon om «baksiden av glansbildet», nevner han overfor avisen. Uten å påstå at støtteklubber til Hells Angels er kriminelle, mener Vagle de uansett utrykker sympati mot en organisasjon som står bak kriminell virksomhet.

— Vi har den siste tiden sett en tendens til at det blir et mer formalisert samhold, forhold og samarbeid mellom sympatisørklubbene og moderklubben. Det er en utvikling vi ønsker å stoppe, men da må lokale myndigheter også spille på lag med politiet, sier han til Farsunds avis.

- Kun en samtale

Leder i utvalget, Torrey Skeibrok (KrF), presiserer overfor fvn.no at han og medpolitikerne tar klar avstand fra et eventuelt samarbeid mellom Twin Eagles og Hells Angels.

— I et kommunalt utvalg som handler om levekår, er det vår plikt å forebygge en kobling til et kriminelt miljø fra Farsund. Men de tolv som er med i klubben inngår i vårt lille lokalmiljø, de også. Vi vil ikke slå beina under dem, men høre hva de tenker, sier han.

Skeibrok sier det ennå ikke er sikkert at Twin Eagles-medlemmer kommer på møtet i levekårsutvalget. Så vidt han erfarer, er medlemmene skuffet over det som stått i mediene om klubbens angivelige støtte til HA.

— De opplever det som fullstendig usant, dette med at de er en støtteklubb. De har også hatt et godt møte med lokalpolitiet, sier Skeibrok om Twin Eagles.