MANDAL: I en artikkel i Lindesnes Avis i dag sier leder Stein Rafoss i Human-Etisk forbund at han stiller seg uforstående til avgjørelsen om å ikke la forbundet bruke kirkeklokkene i sine seremonier.

— Klokkeringing er en måte å markere begynnelse og slutt på en slik seremoni. Bruk av klokker er dessuten ikke et spesielt kristent fenomen. Slik bruk fantes lenge før kristendommen, mener han.

Gammelt vedtak

Leder Helga Marie de Presno i Mandal menighetsråd forteller at dette er noe det forrige menighetsrådet har bestemt etter at problemstillingen ble tatt opp.

— Grunnen til at man tok fram disse reglene, var at det kom opp en sak hvor forbundet ønsket å bruke kirkeklokkene, og da så de nærmere på regeverket som fantes, sier de Presno til avisen.

- Litt rart

Sogneprest Per Ragnar Haraldstad sier kirkeklokkene er forbeholdt kirkelige tjenester.

— Jeg synes det er litt rart at Human-Etisk forbund i det hele tatt ønsker å bruke kirkeklokkene til sine samlinger, sier han.

Forbundet har nå sendt et brev til Mandal kommune hvor de ber dem om å gjøre de nødvendige grepene slik at klokkene igjen kan benyttes ved ikke-kirkelige gravferdsseremonier.

Bør Human-Etisk forbund få bruke kirkeklokkene? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.