ARENDAL: Det var lørdag 27. februar i fjor at den 32 år gamle kvinnen tok taxi fra Porsgrunn til Rykeneveien i Arendal.

Turen varte i to og en halv time på formiddagen den aktuelle dagen og prislappen kom på 2100 kroner. I retten kom det fram at kvinnen visste at hun verken hadde kontanter eller kortdekning til å betale for den lange taxituren.

32-åringen skal ha ment at hennes mor ville betale, men slik gikk det altså ikke. Kvinnen forklarte i retten at hun hadde signert en nedbetalingsavtale på en papirlapp.

I henhold til avtalen skulle kvinnen betale 250 kroner hver måned inntil gjelden var betalt. Sjåføren nektet for at det fantes en slik avtale og retten fant det heller ikke særlig troverdig. Kvinnen ble funnet skyldig for å ikke ha betalt for turen.

Forholdet er ikke det eneste kvinnen måtte svare for i Aust-Agder tingrett nylig.

Sparket mot betjent

Tirsdag 22. mars i år ble 32-åringen pågrepet og arrestforvareren ved politistasjonen mente at det var nødvendig å kjøre kvinnen til legevakten for medisinsk fremstilling. Hun var da godt ruset.

Legen mente at rusen var på topp og at kvinnen kunne returneres til fyllearresten. Dette svaret falt i dårlig smak hos 32-åringen. Hun brukte sine høyhælte sko til å sparke mot politibetjenten og hun traff.

Ett av sparkene traff politibetjenten på høyre legg og et annet på innsiden av låret.

Flere forhold

Heleri av jakken til en lege, tyveri av tre parfymer, tyveri av t-skjorter, tyveri av diverse andre klær og oppbevaring av narkotiske tabletter ble kvinnen også dømt for.

Kvinnen ble frifunnet av tyveri av en sjampo fra Alliance apotek og tyveri av en singlet fra Lene V.

Straffen ble av retten satt til fengsel i 60 dager. 35 av dagene gjøres betinget. Kvinnen må betale 2100 kroner i erstatning til taxisjåføren.