Foto: Fvn.no-tipser

VENNESLA: — Jeg vil tro bilen blir kondemnert. Men det er det takstmannen som må avgjøre, sier Dag Sørensen, brannmester i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR), avdeling Vennesla og Hægeland.

Utforkjøringen med Iveco-mannskapsbilen skjedde onsdag ettermiddag, da veiskulderen på en grusvei ga etter.

Da Sørensen samme dag tok bilen i øyesyn, var den tauet til verksted på Mjåvann industriområde. Skadene er særlig i drivverket og på undersiden av bilen, forteller han. Det ene framhjulet er dessuten kjørt av.

— Det er en gammel bil - 1987-modell - og ikke den letteste å få deler til, sier brannmesteren.

Brannstasjonen får fortsette

Mandag ble det holdt folkemøte på Hægeland. Der ble bygdefolket informert fra sentralt hold i KBR at brannstasjonen med 12 deltidsmannskaper likevel skulle beholdes - riktignok med et redusert tilbud.

Sørensen vedgår at utforkjøringen med brannbilen få dager etter løftet om fortsatt brannstasjon er leit:

— Men et skår i gleden ville dette vært uansett. Det er en trist, uheldig hendelse, og noe som kunne skjedd når som helst. Der og da tenkte jeg mest på hvordan det gikk med de involverte brannfolkene.

Tre fra mannskapet ble kjørt til legevakten, men kom uskadde fra utforkjøringen, opplyste Vennesla Tidende torsdag.

Gammel erstatter

Inntil videre er Iveco-en fra 1987 erstattet i rollen som mannskapsbil med en enda eldre Dodge. Situasjonen er langt fra ideell, vedgår Sørensen.

— Vi er dårligere utstyrt nå. Dodge-n er mindre driftssikker, og tar mindre vann enn Iveco-bilen - 1000 liter mot 1700 liter, opplyser han til fvn.no.