KRISTIANSAND: Flere flyavganger var forsinket på Kristiansand lufthavn i morgentimene. Blant andre var SAS sin 06.25-avgang til Oslo forsinket med 23 minutter. Widerøes 07.15-avgang til Bergen var 26 minutter forsinket.

Ifølge stasjonssjef for SAS på Kjevik, Tor Erik Egerdahl, var det kapasitetsproblemer på flyplassen som startet forsinkelsene allerede før første avgang.

— Det tok 40 minutter å avise KLMs første fly 06.10, og det skapte forsinkelsene. SAS har vært helt i rute, og forsinkelsene skyldes altså dårlig kapasitet på flyplassen, sier han.

Ifølge Egerdahl har SAS to avisingsbiler, mens Røros flyservice, som har handling for KLM, har én slik bil.

— Dessuten er det bare én avisingsplattform på flyplassen, slik at vi måtte vente på KLM-flyet. Med underkjølt regn og is på flyene, sammen med dårlig kapasitet for avising, så oppstod denne situasjonen, sier han.

Norwegian sin 07.00-avgang til Oslo ble samtidig innstilt, men stasjonssjef for Røros flyservice, Odd Morten Havdal, sier at det ikke hadde noe med is på flyet å gjøre.

— Det var tekniske årsaker til at vi måtte innstille avgangen. Piloten fikk en indikasjon på teknisk feil, og vi flyr ikke med røde varsellamper, sier han.

Flyet ble stående på Kjevik, mens passasjeren ble booket om til en senere flight.