GARDERMOEN: — Dette er et stort oppspill til den kommende Nasjonale transportplanen. Det er klart det kommer til å gå mye på samferdsel inne i landsmøtesalen, sier stortingsrepresentant Åse Michaelsen.

Firefelts vei fra Kristiansand til Stavanger er blant de viktige saken som Vest-Agder Frp ønsker å få fokus på.

På landsmøtet kommer Vest-Agder Frp til å fremme et forslag om å øke satsingen på E39 fra Kristiansand til Stavanger. Fylkeslaget mener arbeidet med prosjekter i Nasjonal Transportplan går for sent og vil derfor at veimyndighetene skal gjennomføre en regulering for hele veistrekningen, ikke etappevis slik som i dag. Vest-Agder Frp mener det vil føre til en kjappere utbygging av veien.

— Det er ikke så rart at vi ikke får gjennomslag for dette så lenge ikke fylkespolitikerne på Sørlandet klarer å bli enige om en felles samferdselsstrategi, sier Tor Utsogn som for tiden inne som vararepresentant for Henning Skumsvoll på Stortinget.

Det flommet over av ivrige Frp-delegater på Quality hotell på Gardermoen i formiddag. Derfor måtte Vest-Agder delegasjonen holde sin lille strategikonferanse under improviserte former innerst i baren på hotellet. Her gikk fylkesleder Christian Eikeland gjennom sakene som skal opp til debatt og hvordan det skal stemmes.

— Det er en spennende valgkamp som står for døren. Vi har godt håp om å komme i posisjon flere steder. Signalene vi har fått om samarbeide med Høyre er gode, sier Utsogn.

Ved forrige valg var Vest-Agder det fylket hvor Frp hadde størst fremgang. Landsdelen er i ferd med å bli en mørkeblå bastion. Likevel er det ingen Vest-egder som stiller til valg når Frps sentralstyre skal velges denne helgen.

— Jeg vurderte å stille til valg, men så lenge jeg har sagt ja til å stille som ordførerkandidat i Kristiansand har jeg erkjent at det ville blitt for omfattende, sier Utsogn.