KRISTIANSAND: – Mopedister langs E 18 fra Sørlandssenteret har skapt dagens telefonstorm. De kjører som tullinger, motsatt vei i rundkjøringer, de kjører i 20 km/t, og kjører på kryss og tvers, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet rykket ut og har notert registreringsnummer på en rekke mopedister. Mellom 50 og 60 mopedister deltok i aksjonen.

– Vi har notert en haug av mopednumre. Det er skrevet anmeldelse på det konkrete vi har, sier Solås. Politiet sto ved Narvigsbakken og stoppet mopedister.

Kjørte i 20 km/t

Den siste meldingen ble notert klokka 17.15. Da hadde mopedistene kjørt gjennom byen og tilbake over Jernbanebroa.

Enkelte mopedister fortsatte aksjonen mot Søgne.

– Tre mopedister kjørte vestover i 20 km/t. Det ble evig lang kø mot Mjåvann, sier Solås.

Etter det fvn.no forstår, så skal deltakerne av aksjonen ha blitt mobilisert via Facebook. Målet skal være å bli kvitt fartsgrensningen på moped, som setter en maksfart på 45 km/t.

Ikke første gang

Det siste året har det vært arrangert flere protestaksjoner blant byens mopedister.

I forbindelse med en protest 20. oktober i fjor sa initiativtaker Aleksander Larsen følgende:

– Vi skal holde på helt til myndighetene forstår at mopeder bør få lov å følge den vanlige farten på trafikken, sier Larsen. Det var ikke Larsen som ledet dagens aksjon.

Fvn.no-leserne var i oktober delt i sin mening om mopedistene. Totalt la leserne inn 134 leserinnlegg i debatten.

"Er helt enig i at 45 km/t er altfor lav fartsbegrensning på mopeder. Istedenfor å være medtrafikanter som kan holde "flyten" i trafikken, fungerer de som hinder! Uforståelig for meg hvordan denne fartsbegrensningen skal være positiv på noen måte! Greit nok, fart dreper, men det gjør sannelig farlige forbikjøringer terget fram av utrolig trege mopeder!!!" , skrev debattant peligroso78. "Det var ansvarsløs kjøring, og det er ikke riktig å utsette bilistene for dette. Bremsing midt i et kjørefelt kan føre til store problemer. Ikke bare for personen på mopeden, men også for bilisten som må leve med skyld. Da jeg ankom Varoddbroa hadde mopedistene stoppet på den første kulen, satt opp 3–4 sperrer, så jeg og en BMW måtte personlig stoppe bilen, gå ut og flytte dem så vi kunne passere. Dette er uakseptabelt! Ikke bare det, men å snu seg rundt for å se på bilistene som irriterer seg er farlig! Å det gjør ikke saken bedre når man rekker finger og kjører på bakhjulet." , skrev en annen debattant.