ARENDAL: — Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. Dette er jo hinsides all fornuft og på grensen til galskap, sier distriktsleder i Trygg Trafikk Aust-Agder, Kate Corrigan, til fvn.no når hun får se bildet av bilen som kjørte langs veien i Barbu onsdag formiddag.

Ville blitt stoppet

Hun mener sjåføren gjør noe svært farlig og ulovlig når han kjører på denne måten med masse plank stikkende ut av vinduet på passasjersiden. Distriktsleder i Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Øystein Krogstad er enig med henne.

— Denne ville ikke fått lov til å kjøre videre. Last som stikker ut slik er trafikkfarlig, forklarer Krogstad.

Ut i fra bildet er det vanskelig for Krogstad å se om lasten er forsvarlig festet inne i bilen.

— Men dersom de ikke er det og det er fare for at de kan fyke fremover ved en stans ville i her etter all sannsynlighet ha gitt sjåføren et forelegg, sier han.

Livsfarlig

Videre minner han på at det er det viktig å tenke på at last som stikker ut på siden av kjøretøy skal merkes i henhold til egne regler.

Corrigan reagerer også på at sjåføren i bilen på grunn av alle plankene ikke har sikt til siden eller bakover.

— Det er livsfarlig for alle møtende trafikanter, også ham selv, sier hun.

Meld fra til politiet

Hun ber derfor folk om å tenke seg bedre om.

— Selv om de bare skal frakte noe en kort avstand er ikke det noen unnskyldning. Ulykker kan like gjerne skje på en liten biltur - som på en lang. Jeg vil oppfordre folk til å melde fra til politiet dersom man ser noe slikt ute i trafikken, sier hun.