MANDAL: — Vi har drøftet saken og kommet til at vi ønsker å samarbeide som før i Mandal bystyre. Ikke bare med KrF, men alle partier som kan tenkes å gi oss mest mulig gjennomslag for vår politikk, sier gruppeleder for bystyregruppa Åse Lill Kimestad.

Drøftet

Mandal Arbeiderparti møttes tirsdag kveld for å drøfte situasjonen som var oppstått etter at det i helga ble kjent at KrFs Tore Askildsen og Asbjørn Flåt visste at Bodil Ruud ville melde seg ut av KrF over to uker før ordførerkonstitueringen i fjor høst. Dette meddelte de ikke videre, selv om de dermed visste at dette betydde at KrF, Ap, SV, V og Miljøpartier De Grønne ville miste flertallet i bystyret.

— I kveld er det flere som har uttrykt skuffelse over akkurat dette. Hadde Arbeiderpartiet fått denne informasjonen kunne utfallet av konstitueringen vært annerledes, sier Kimestad.

Men samtidig sier hun for egen del at hun stoler på Askildsen og Flåt når de sier at de rett og slett ikke tenkte over at det lå sprengstoff i utmeldelsen og derfor ikke informerte videre.

Ikke lenger krav

I tirsdagens Fædrelandsvennen gikk Aps bystyrerepresentant Linda Verdal hardt ut og krevde at Askildsen vurderte sin stilling. Hun mente også at det var naturlig for varaordfører Even Tronstad Sagebakken å trekke seg fra vervet.

— Det er ikke lenger noe krav fra hennes side, sier Kimestad om det.