KRISTIANSAND: — Folk synes dette er gøy. Vi fikk faktisk en som ville gifte seg 11.11 på telefonen nå nettopp, sier resepsjonist Anne i Kristiansand tinghus.

- Han ville gifte seg på dagen?

— Ja! «Har du papirer», spurte vi. Nei, svarte han - men han hadde bruden.

Kollega Torfrid bak skranken forklarer - man trenger prøvingsattest fra folkeregistret for å kunne vies på tinghuset. Og den hadde han ikke tenkt på - bare at han ville gifte seg akkurat i dag.

11 gifteklare

Da dørene åpnet på morgenen morgen 11. november i 2011 var 11 par satt opp til vielser på merkedatoen. Fvn.no møtte torsdag ett av dem.

På tinghuset har Anne og Torfrid pyntet ekstra.

— 11 er ganske mange. At vi endte på dét tallet er tilfeldig. Men det var flere 8.8.2008 - da hadde vi 19. Stå frem med fullt navn og bilde ønsker de to ikke - på tinghuset har de ofte befatning med saker som ikke er fullt så hyggelig uproblematiske som vielser, forklarer de.

Vielsesrushet nå gjør at en dommer og to dommerfullmektigere skal foreta vigslene, mot den ene til vanlig.

Klokken blir 11

Vielsene er fordelt ut over dagen, med rundt 8 minutter til å gjennomføre seremonien for hvert par. Nettopp klokken 11 er de første satt opp. Linn Borch og Vidar Kristiansen med følge venter lett nervøse utenfor seremonirommet på tinghuset.

— Vi fikk det beste klokkeslettet. Og det er lett for ham å huske, sier bruden smilende.

Brudgom Vidar vedgår han er litt nervøs. Dommerfullmektig Lars Faye Ree følger dem inn. Fvn.no venter utenfor. Klokken runder 11.11. Like bortenfor sitter Liane Thiis og Volker Stark. De er tyske statsborgere, har vært sammen i 13 år, og er neste par ut. Paret ønsket seg denne datoen, de innrømmer det. De søkte allerede i sommer.

Linn og Vidar kommer ut. Nå er de gift, og Linn har byttet etternavn.

— Men ikke fornavn, spøker eldstedatteren Tiril Synøve (9).

I grevens tid

Og mannen som ringte samme dag? Han fikk giftet seg, han også, etter å ha kjørt i full fart til Arendal for å få de nødvendige papirene utstedt. Tinghuset kastet seg rundt for å få paret med i dagsprogrammmet. Antallet vielser i Kristiansand tinghus steg dermed fra 11 til 12 den 11.11.2011.