KRISTIANSAND: Den siktede ble fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett fredag.

– Politiets begjæring tas til følge og den siktede vil bli fengslet i fire uker, sier tingrettsdommer Gunnar S. Andreassen til Fædrelandsvennen.

Andreassen bekrefter at vedkommende er siktet for voldtekt, men vil ikke kommentere saken ytterligere, ettersom fengslingskjennelsen er unntatt offentlighet. Politiet er også svært tilbakeholdne med opplysninger.

– Vi er inne i en kritisk bevissikringsfase. Derfor ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer, sier politiadvokat Ingrid Thorsen.

Fire overfall i sommer

Siden slutten av mai har fire kvinner blitt overfalt og forsøkt voldtatt i Kristiansand. 29. mai skal en kvinne i 20-årene ha blitt overfalt i Baneheia. En knapp måned senere, natt til 26. juni, skal en kvinne ha blitt overfalt og voldtatt i samme område. Hun har forklart til politiet at hun ble angrepet av to menn med et ”afrikansk utseende”. Tre dager etter dette skal en 19 år gammel kvinne ha blitt angrepet og forsøkt voldtatt ved Vollevannet.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken sak den nå pågrepne personen er siktet for.

– Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke si noe om noen av sakene. I en av dem er det jo også snakk om to gjerningsmenn, sier Thorsen.

Kan være sammenheng

Politiet har i utgangspunktet vært på jakt etter totalt fire personer i de tre sakene, men har ikke utelukket at samme person kan stå bak flere av overgrepene. Alle er beskrevet som menn i 20-årene med et utenlandsk utseende. Thorsen vil ikke si noe om politiet nå har fått klarhet i om det er en sammenheng.

– Alt jeg kan si er at det er et tema i etterforskningen, sier politiadvokaten.

Personen som ble fengslet fredag blir representert av advokat Kjetil Sørensen.

– Har din klient erkjent straffskyld?

– Det har jeg ingen kommentarer til, sier Sørensen, som i likhet med politiet viser til at saken er unntatt offentlighet.

15-åring fortsatt fengslet

Tidligere i sommer pågrep politiet en 15 år gammel gutt for voldtektsforsøket ved Strandpromenaden 3. august. Gutten sitter fortsatt fengslet og har ikke erkjent straffskyld. Politiet tror ikke at han kan knyttes til noen av de tre andre voldtektssakene i Kristiansand.