ASKER: Rundt 70 passasjerer ble evakuert ved Asker stasjon etter kraftig røykutvikling under togsettet ved 07.30-tiden.

— Det brant i én av fem motorer som er på toget. Det kom flammer ut fra motoren, men det var ingen dramatikk. Da brannvesenet kom til stedet, var brannen slukket. De gikk inn med varmesøkende kamera, og konstaterte at brannen var slukket, opplyser informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til fvn.no.

Ingen personskader

Brannen oppsto ifølge Aftenposten.no i et såkalt B 73-sett, av den typen som tidligere var kjent som Signatur-tog.

Toget kjørte i rute fra Oslo S klokken 07.11. Brannen ble meldt om klokken 07.33. — Toget står på Asker stasjon. Det er ingen personskader, opplyser operasjonsleder Magne Olsvoll i Asker og Bærum politidistrikt til Aftenposten.no.

Passasjerene måtte vente inne i stasjonslokalet og i toget.

— Det var ikke nødvendig å koble fra strømmen. Passasjerene kunne derfor gå inn i den andre vognen. De hadde det varmt og godt, sier pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket.

Forsinket

Et nytt tog ble hentet fra Lodalen i Oslo, og passasjerene ble brakt videre fra Asker etter halvannen time.

— 20 kunder ble brakt med lokaltog til Drammen og Kongsberg, mens de 50 andre måtte vente på ekstratoget som ble satt inn, sier Colstrup.

Toget skulle ankommet Kristiansand klokken 11.46, men vil nå trolig ikke være framme før over klokken 13. Deretter fortsetter det til Stavanger.

— Det vil bli opplyst om forsinkelsen over høyttalerne ved stasjonene. Det er ikke satt opp buss fordi det er kronglete å kjøre innom alle stasjonene mellom Kristiansand og Stavanger. Det må større forsinkelser til for at det skal være hensiktsmessig, sier Preben Colstrup i NSB.

Årsaken til uhellet er foreløpig ikke kjent. Togsettet skal undersøkes nærmere.