Bjørn Slettjord i Kristiansand Jeger- og Fikserforbund veide og hengte opp villaksen. Foto: Kristin Eide

VENNESLA: — Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få fisk i dag. Dette er den første jeg får i august, det har vært helt dødt, sier Olaf Mosby.

12-åringen var blant de 62 fiskerne som markerte Villaksens dag med konkurranse i Otra. Selv om Mosby deltok i juniorklassen var det han som fikk dagens største fangst, som veide 2,32 kilo.

Ivrig fisker

I seniorklassen var det Thomas Bjorå som gikk av seieren med en laks på 2,09 kilo. Dette holdt også til andreplass i klassen for totalvekt.

Bjørn Slettjord i Kristiansand Jeger- og Fikserforbund veide og hengte opp villaksen. Foto: Kristin Eide

Denne klassen ble vunnet av Dag Rune Moan som til sammen fikk en fangst på 2,11 kilo. Alle fikk med seg fine premier, men dagens store vinner var altså Mosby.

— Til vanlig fisker jeg nesten hver dag, smiler 12-åringen fra Mosby.

Rekruttering

Han var langt fra den eneste unge fiskeren, og Bjørn Slettjord i Kristiansand Jeger- og Fikserforbund mener det er viktig å sikre rekrutteringen.

— Derfor har vi egne junior fikekort i Otra. For 150 kroner er alle sonene åpne hele sesongen for de under 16, forteller han.

Boklansering

I tillegg til konkurransen fikk de fremmøtte en smakebit av den nye boka "Villaksen Salomon", som tar for seg livshistorien til en villaks. Forfatter Andre Vaaler både leste og sang fra boka.

— Det er en ære å være her. Det var her jeg fikk min første laks for 12 år siden, fortalte forfatteren.

Både Oddbjørn Lunden og Trond Stokkedalen er ivrige fiskere, men ingen av dem fikk dratt noe i land under konkurransen. Foto: Kristin Eide

En annen erfaren Otra-fisker er Oddbjørn Lunden, som bor i Vennesla og vokste opp like ved elva.

Fornøyd uten fiskelykke

— Jeg ble nesten født med fiskestanga i neven, smiler han.

Tidligere i år har han fisket i sjå og ferskvann, men ikke i elva. Lunden hadde ingen fiskelykke lørdag, men var likevel strålende fornøyd med arrangementet.

— Det er et bra tiltak med både fiskekonkurranse og Villaksens dag, mener han.