KRISTIANSAND: Konsensus skal roe ned gemyttene blant byens borgere.

RODENES: Dette småbruket mellom Varoddbroa og Rona ble kjøpt av Kristiansand kommune for 10,5 millioner kroner i 2007. Tanken var å bruke den 35 mål store eiendommen til friområde, marina og muligens sykehjem. FOTO: VEGARD DAMSGAARD Foto: Vegard Damsgaard

– Hvis vedtaket kan være enstemmig, vil det være bra i forhold til signaler utad. Jeg vil derfor anmode Hans Petter (Horve) og Julie (Nilsen) om å trekke sine alternative forslag, sa Grete Kvelland Skaara (KrF) under debatten i byutviklingsstyret torsdag formiddag.De to politikerne fra henholdsvis Miljøpartiet de Grønne og Senterpartiet ville stemme mot ett av de fire alternativene: Rodeneset. Eiendommen på 35 mål mellom Varoddbroa og Rona ble kjøpt av Kristiansand kommune for 10,5 millioner kroner i 2007. – Vi er skeptisk til å bruke det området. Bygningsmassen bør bevares som i dag, forklarte Horve.

– Boliger der kan forringe inntrykket av friluftsområdet, sa Nilsen.

Mens teknisk direktør kunne berolige med at det nok blir brakker de skal bo i, og at gården bevares, kunne parksjefen forsikre om at det nok var rom for både bostedsløse og friluftsinteresser. Dermed utbrøt Kvelland Skaara:

DVERGSNESVEIEN: Huset ligger nær krysset Dvergsnesveien/Høvågveien. Eies av kommunen selv. FOTO: VEGARD DAMSGAARD Foto: Vegard Damsgaard

– Dere hørte hva parksjefen sa. Jeg vil anbefale å trekke forslaget.Og så gjorde de det.

– Da var alt enstemmig. Det var bra, kvitterte KrF-politikeren etter avstemmingen.

Også teknisk direktør ba om at det ikke ble luket bort alternativer, men at man samlet gikk inn for de nye boligene.

Av kommunens rundt 100 bostedsløse, bor 32 i brakker. Behovet for boliger er prekært, og kommuneadministrasjonen landet på fire eiendommer blant 20 alternativer politikerne nå stiller seg samlet bak.

I vedtaket heter det også at en eiendom ved bensinstasjonen i Kjos i Vågsbygd skal vurderes til bostedsløse, samt at det "i framtiden legges til rette for etablering av boliger for vanskeligstilte blant annet i områder rundt Prestheia og Flekkerøya.”

Tre av de fire tomtene ligger øst for Varoddbrua, det siste ytterst i Vågsbygd, på vestkanten av byen:

VOIE RINGVEI: Kommunal tomt, per i dag holder en midlertidig barnehage til her. FOTO: VEGARD DAMSGAARD Foto: Vegard Damsgaard

1. Voie Ringvei. Dette er en kommunal tomt hvor Ravnheia barnehage midlertidig holder til i dag. Leieavtaler gjør at bygningen kanskje ikke kan tas i bruk før neste år. Eiendommen er i dag regulert til landbruk-, natur— og fritidsformål (LNF). 2. Rodeneset. For fire år siden kjøpte kommunen en gård på Rodeneset rett nord for Varoddbrua. Området er i dag regulert til LNF-formål.

3. Dvergsnesveien øst. Eiendommen ligger i krysset Høvågveien/Dvergnesveien og eies av kommunen. Tomten er i dag regulert til boligformål.

4. Lauvåsen. Den aktuelle tomta i Topdalsveien er i privat eie, men den er til salgs. Kommunen følger budrunden tett. Området er i dag delvis regulert til næringsvirksomhet.

– Den største utfordringen har vært å finne tomter som er tilgjengelige og som er i en slik stand at det kan la seg gjøre å ha et boligalternativ klart innen 1. juli 2012, uttalte helse- og sosialdirektør Lars Dahlen i Kristiansand til Fædrelandsvennen forrige uke.

Boligene for bostedsløse, og resten av boligsosial handlingsplan, kommer til endelig behandling i bystyret i mars.