KRISTIANSAND: — En mann i tredje etasje kom seg ikke ut på grunn av røyken. Han ble hentet ut av røykdykkere og ble tatt hånd om av ambulansepersonell, sier brannsjef Per Stølan til fvn.no ved 00.15-tiden. Stølan er brannsjef i Kristiansandsregionen brann og redning.

I tillegg ble en kvinne på 48 år hentet ut fra tredje etasje av røykdykkere ved midnatt. Resten av personene i bygningen kom seg ut på egenhånd.

— De to som ble reddet ut ble kjørt til helsesjekk, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

Politiet opplyser fredag morgen at 24 personer ble evakuert.

Kontroll etter en halv time

Brannvesenet hadde rett over midnatt kontroll på brannen i Markens gate 2. Blokka ligger på hjørnet av Markens gate og Kongens gate i Kristiansand sentrum. Brannvesenet og politiet gjennomsøkte etasje for etasje for å sørge for at ingen befant seg i blokka.

— Vi er nå i ferd med å ordne nødovernatting til de som ikke har ordnet seg privat. Brannvesenet anbefaler ikke at beboerne går inn i leilighetene sine igjen. Bygget er sperret av til i morgen, sier Steinsland klokken 01.15. Ti av de 24 som ble evakuert overnattet på hotell.

Full fyr

Den første meldingen brannvesenet fikk klokken 23.30 gikk på at det var full fyr i en leilighet.

— Vi fikk melding om at det var brann i andre etasje. Det var stor røykutvikling. Politiet prøvde å danne seg et bilde av hvem som bor der, sier innsatsleder Jan Ove Thorsen i Agder politidistrikt til fvn.no.

Det er både næringslokaler og leiligheter i andre etasje. Sannsynligvis startet brannen i velværesalongen, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland, men han understreker at det ikke er gjort åstedsundersøkelser.

— Åstedsgranskere og kriminalteknikere vil i morgen undersøke stedet i dagslys, sier han.

Mange mannskaper

Da brannvesenet fikk melding om brannen klokken 23.30 torsdag kveld, sto flammene ut av vinduer i andre etasje.

Klokken 23.45 var det ikke lenger synlige flammer fra blokka. Men det kom mye røyk ut, spesielt fra leiligheten i andre etasje. Ved midnatt røyk det fortsatt godt fra nordsiden av bygget. Rett etterpå hadde brannvesenet kontroll.

Brannvesenet var på plass få minutter etter at meldingen kom inn.

Det ble rekvirert brannmannskaper fra Vennesla, i tillegg til alle tilgjengelige mannskaper fra Kristiansand. Det var fem-seks brannbiler, flere ambulanser, tre politipatruljer og to UP-biler på stedet ved midnatt.

- Har brannslukningsapparat

Arne Haukom, sameieleder i Markens gate 2, sier at noen av beboerne lå og sov da brannen startet.

— Det er brannsikre leiligheter og alle leilighetene har brannslukningsapparat, sier han til fvn.no.