Ved siden av Bolt er det også tre andre regjerende verdensmestere fra Berlin-VM i 2009 i den jamaicanske troppen. Det gjelder Shelly-Ann Fraser-Pryce, 100 metervinneren for kvinner i Berlin, Melanie Walker, som vant 400 meter hekk sist det var VM, og Brigitte Foster-Hylton, som gikk til topps på 100 meter hekk i Tyskland for to år siden.Asafa Powell, som fortsatt jakter sin første store internasjonale mesterskapstittel, skal løpe 100 meteren sammen med Bolt og Yohann Blake. Det er også klart at Nesta Carter kommer til å gå inn på laget som erstatter for Steve Mullings. Sistnevnte er ute på grunn av en positiv dopingprøve.

Ved siden av de nevnte stiller Jamaica med et kobbel sterke VM-favoritter i løpsøvelsene. Det gjelder Veronica Campbell-Brown, som går for gull på både 100 og 200 meter, Kaliese Spencer på 800 meter og Kenia Sinclair på 800 meter.

Da Bolt gikk til topps på sprintdistansene i Berlin for to år siden, satte han verdensrekord på både 100 og 200 meter. Rekorden på den korteste distansen lyder på 9,58 sekunder, mens 200 meter-rekorden er på 19,19 sekunder.

Bolt gikk også til topps på begge sprintdistansene i OL i Beijing i 2008, og han er storfavoritt til å vinne dobbelt også i Daegu, selv om han hittil i år ikke har vist verdensrekordtakter. (©NTB)