KVINESDAL: Fredag oppdaget gårdseieren på Løland i Kvinesdal at to år gamle Ella var borte fra innhegningen der den hadde stått sammen med fem andre hester.

— Vi har lett siden fredag, til fots, med firehjuling og med bil på heiene rundt gården, sier Vibeke Finkenhagen (28), som har eid hesten i ett år.

- Hva tror du har skjedd?

— Jeg tror hun har skadet seg og ligger og har det vondt. Det er merkelig at noe sånt kan skje, svarer kvindølen Finkenhagen, som nå bor i Eiken.

Hun tror ikke hesten kan ha blitt stjålet.

— Jeg tror ikke det, siden gården ligger litt oppe på heia. Men alt er jo mulig, sier Finkenhagen, som legger til at det ikke var noen spor til forsvinningen rundt innhegningen med strømgjerde.

Ella er mørkebrun og er en blanding av nordlands- og halvblodshest. Planen er å bruke Ella som en familiehest når hun blir voksen.

- Hun er veldig kjælen og er ikke redd for folk. Hun elsker kos, sier Finkenhagen, som ber folk som ser Ella om å ringe politiet.

Selv skal hun ut igjen på heia i morgen.

— Da har vi samlet en stor gjeng til å lete, sier hun.

Foreløpig har hun ikke fått noen tips om sin savnede hest. Det har heller ikke politiet.

— Det er sjelden vi får beskjed om savnede hester. Vi får derimot melding om hundrevis av hunder, samt papegøyer og skilpadder, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

- Gjør politiet noe for å finne Ella?

— Nei. Vi registrer bare at den er savnet, i tilfelle noen finner hesten, svarer Klausen.