VEST-AGDER: Både transportarbeiderne og Utdanningsforbundet er i streik, og nå viser det seg at den ene streiken får konsekvenser for den andre. For Utdanningsforbundet i Vest-Agder har ikke fått alt streikemateriellet de trenger til dagens streikeopptrapping.

— Vi har fått ned første sending, men vi har ikke fått ned alt vi trenger til opptrapping. Så da har vi blitt nødt til å porsjonere ut litt mindre t-skjorter og streikevester til de skolene som ble tatt ut i dag, sier Åse Løvdal, fylkesleder i Utdanningsforbundet i Vest-Agder, til fvn.no.

Men Løvdal ser ingen grunn til å klage selv om de ikke har fått alt materiellet. De ønsket ikke å gjøre seg upopulære blant transportarbeiderne.

— Hvis vi skulle fått ned materiellet måtte vi ha brukt budbil. Men vi ville ikke være streikebrytere, forteller Løvdal.

Utdanningsforbundet har vært kreative for å få på plass mer utstyr. De har fått utstyret som Unio brukte i sin streik, men det er allikevel ikke nok til alle streikende.

— Så da får de bare dele litt på t-skjortene. Også vasker vi de gamle, slår Løvdal fast.

Streikeviljen er det i alle fall ikke noe å si på.

— Stemningen er veldig god. Det er stor streikevilje og stort engasjement. Vi har lærere som står på vakt på Vågsbygdtunet fordi de ikke er så mange ansatte der, forteller Løvdal.

— Og det gode været gjør vel ikke noe det heller?

— Nei, vi er heldig med årstiden. Det er fint streikevær, sier Løvdal avslutningsvis.