— Bistand er noe jeg kan ha lyst til å jobbe med. Kan hende ender jeg opp med noe lignende på ordentlig en dag.

BISTAND: Jorid Berg synes generalsekretærjobben ga mersmak. Foto: Lars Hollerud

Nært hentet henne ut på ganga fra et flere timer langt rådsmøte i bistandsorganisasjonen. Da hadde avgangseleven fra musikklinjen ved Vågsbygd videregående skole fulgt et par timer av et møte som skulle vare hele dagen.

Kjente navn

Når dette leses, vet Jofrid hvem som blir nye medlemmer av rådet, der kjentfolk som Rune Bratseth, Dagrun Eriksen, Ansgar Gabrielsen, Knut Vollebæk og Jan Oddvar Skisland er med i dag. Flere av disse

meldte rett nok forfall til dette møtet.

Det gjorde ikke Øyvind Aadland, Strømmestiftelsens faste generalsekretær, selv om han hadde en såkalt stand-in denne dagen.

— Får du en generalsekretærs dagslønn for jobben?

— Lønnsbetingelsene har jeg ikke sjekket.

Men Nært sjekket, og fant ut at hun får 400 kroner, penger som legges i den store potten som skal hjelpe 25.000 kasteløse barn og unge med skolegang i Nepal.

Det visste selvsagt Jofrid Berg fra før.

Etter torsdagens lange møte, vet hun også en del om et annet skoleprosjekt, det såkalte Speed School-prosjektet i flere vest-afrikanske land.

Flere sjefer

Budsjettsaker fikk hun også med seg, jenta som er vant til atskillig kortere styremøter i ungdomsorganisasjonen til Røde Kors.

Og tro ikke at Jofrid Berg dro hjem for å legge beina på bordet etter maratonmøtet. Hun dro rett til sin ordinære bijobb ved Søgne bibliotek.

PS: Også andre ungdommer fikk teste sjefstoler torsdag. Vilhelm Launes som administrerende direktør og Christina Linea Hørte som dyreleder og veterinær i Dyreparken.