VENNESLA: — Vi liker ikke å syte og klage, men vi har greid å bygge opp en av Sørlandets største jernvarebutikker. Ingen i kommunen og ingen politikere har giddet å ta kontakt med oss en gang. Dette er veldig ille, sier de to gründerne bak Sentrum Jern og Farge.

Striden handler om ei større tomt på Graslia, inn mot jernbanen. Den er regulert til parkeringsformål, og onsdag vedtok politikerne enstemmig å kjøpe tomten av Norgesgruppen. Deler av Sentrum Jern og Farges anlegg må vekk innen 1. mars.

Millioner

Jortveit og Linjord har leid tomta av Norgesgruppen. De bruker den til lager for sand og jord og til lager for hagemøbler, snøfresere og til tilhengerutleie. De sier at tre, fire millioner kroner i omsetning kommer fra denne tomta. De frykter de må gå til oppsigelser hvis de mister lagerplassen.

— Vi har hatt en grei avtale, helt til kommunen kom og krevde overtakelse. Nå må vi vekk. Kommunen kunne godt forsøkt å få til en løsning sammen med oss, men ikke et pip har vi hørt. Vi ble informert om saken gjennom lokalavisen. Er ikke næringsdrivende viktigere enn dette for Vennesla kommune, sier Linjord.

De to gründerne reagerer også sterkt på at rådmann Svein Skisland onsdag orienterte politikerne om at Sentrum Jern & Farge sikkert vil få plass nok på Hunsøya siden de skal etablere en større byggvareforretning der til våren.

— Det er en helt annen bedrift vi skal i gang med der. Den er frekk, altså, sier Jortveit.

Avviser kritikken

Rådmann Svein Skisland sier han har sagt sin mening og at han tar til etterretning at Linjord og Jortveit mener noe annet. Skisland viser til at Vennesla kommune planlegger en større kollektivsentral i området på Graslia, og at man i første omgang skal i gang med å opparbeide parkeringsplassene.

Målet er å få til mer korttidsparkering i sentrum, mot at den nye parkeringsplassen i Graslia blir langtidsparkering. - Behovet er stort, sier Skisland.

— Kollektivsentralen kommer ikke på mange, mange år. Vi ofres for en halvtom parkeringsplass få vil bruke. Det er sannheten. Hvorfor ødelegge for oss som forsøker å skape litt næringsliv, sier Linjord og Jortveit.