KRISTIANSAND: Rolf Michaelsen (31) og Sandra Nielsen Michaelsen (22) ga hverandre sitt ja i Mandal kirke lørdag.

— Grytidlig mandag morgen sjekket vi inn koffertene våre på Kjevik, sier Rolf og Sandra. De sto med boardingkortet i hånda og kjente praktisk talt sydensola varme i nakken, klare for kypriotiske tilstander og 28 varmegrader.

Ruta sprakk

Men akk.

— Rett før vi skulle gå om bord i flyet, fikk vi beskjed om at det ble forsinkelser, forteller Rolf.

Cockpitruta på det spanske charterflyet hadde nemlig sprukket på overfarten fra Dublin. Skuffelsen de to kjente på, burde ikke være vanskelig å identifisere seg med for noen.

— Ironisk nok fikk vi tekstmeldingen "Velkommen til Kypros" klokka 09.53, sier Rolf, som med fire timers søvn i kroppen, foreslo for sin kone at de bare skulle reise hjem til Søm og vente.

Tsjekkisk reservefly

Tidlig mandag ettermiddag sendte Star Tour melding til brudeparet og 178 andre reisende.

Ny tid: 17.55. Med tsjekkiske Travel Service Airlines. Bedre enn ingenting, selvsagt.

— Men etter en fin, men ganske hektisk helg, hadde vi gledet oss til å bare sette oss på direkteflyet. Det beste med tilbudet, var jo at vi ville være fremme allerede ved lunsjtider, sier mandalsparet.

VELKOMMEN, BEKLAGER: Tekstmeldingene fra Star Tour til ekteparet Michaelsen mandag. Foto: Amund Hestsveen

Da det begynte å røyne litt på humøret for brudgommen mandag ettermiddag, fikk han ett av sine første beviser for at han har valg rett dame.— Jeg måtte trøste ham litt, da, og si at "du har jo meg, Rolf," smiler Sandra.

— Jeg har jo det, medgir Rolf.

Som avslører at han har litt uflaks på tur med seg i bagasjen:

Avlyst grunnet snø

— I 2010 dro jeg over to ganger for å se favorittlaget mitt, Liverpool, spille hjemmekamp. Begge gangene ble kampen avlyst, den ene gangen på grunn av snø.

Sandra smiler og trøster ektemannen igjen.

— Det var ikke snø på banen engang, sier Rolf, og rister på hodet.

— Du vet nok ikke hva du har begitt deg utpå, sier han fleipende til kona.

Reserveflyet sprakk også

Ekteparet Michaelsen satte seg i bilen igjen mandag ettermiddag. Da var det blitt nye forsinkelser på Kjevik, med ny avgangstid: 18.40. "Hvis dette flyet skal hente gjengen på Kypros, så er de ikke på Kjevik før minst 04 i natt," skriver Rolf.

Og med to timers transferbuss fra Larnaca, er heller ikke brudeparet fremme på hotellet i Fig Tree Bay før den tid.

SISTE: Først godt over klokka 19.30 kom de seg avgårde med flyet, tolv timer etter planen. På vegne av hele Sørlandet ønsker vi dem nå begge god bryllupsreise.