KRISTIANSAND: — Jeg var ikke redd eller noe slikt. Det eneste jeg er redd for er å fortelle det til min mor. Hun er fra Chile og kommer til å gå i taket, sier Sondre Emil Nielsen på telefon til fvn.no.

Utforkjøringen skjedde på Tveit klokken 12.00 søndag.

— Jeg kan le litt av det nå, ettersom det gikk bra. Men jeg skal ta ansvar for skadene jeg har forårsaket sier han.

— Hva skjedde?

— Jeg kjørte med en kamerat ut til militærbasen på Kjevik, og skulle kjøre bilen hjem til Hellemyr. Så kom det en skikkelig regnbyge, slik at veibanen ble fylt med vann. Og da fikk jeg vannplaning, forteller Nielsen som presiserer at han holdt fartsgrensen.

180-graders

— Heldigvis kjørte jeg ikke fortere. Det er vel derfor det ikke gikk verre, sier han.

— Da bilen vannplanet prøvde jeg å få kontroll på bilen og senke farten. Men jeg hadde null kontroll. Bilen snurret 180 grader. Så kjørte jeg ned to skilt og bøyde en lyktestolpe før jeg havnet oppå autovernet, forteller sjåføren.

— Hvordan gikk det med deg?

— Ingen skader. Det gikk veldig greit med meg, sier Nielsen.

— Hva tenker man når man sitter oppå autovernet der etter en sånn 180-graders rundtur?

— Da bilen snurret rundt var det som om hele understellet bare krympet seg, sånn som når du ser drømmemålet til favorittklubben din. Men da jeg satt fast oppå autovernet, tenkte jeg bare at nå er jeg "fucked", forteller Nielsen.

Tilbød hjelp.

— Ti sekunder etter kom det folk som tilbød hjelp. Jeg var vel litt blek i ansiktet de første minuttene. Antakelig på grunn av noen reale magedrag med nikotin. Så fikk jeg ringt til politiet og varslet om det som hadde skjedd.

Politiet ble informert om uhellet klokket 12.06. — Vi har en patrulje på stedet og sjåføren skal avhøres ettersom det er forårsaket skade på offentlig eiendom, forteller operasjonsleder Børge Stensland ved Agder politidistrikt.

Bilens eier var søndag på tur til København. Han forteller på telefon til fvn.no at det er sønnen i huset som bruker bilen. Sondre Emil Nilesen forteller at han lånte bilen av sønnen til eieren.