KRISTIANSAND: – Vi har vært imot parkeringsplass under Torvet fordi vi har ment det ville være nok plass på Euroterminalen. Nå må vi kanskje se på dette på nytt, sa Mette Gundersen (Ap).

Parkeringsplasser, rushtidsavgift og gatetun ble diskutert i saklige former. Julie Nilsen (Sp) mente flere parkeringsplasser på gateplan var bedre enn å bygge underjordiske parkeringshus.

– Også må parkeringsavgiften ned. Det er jo billigere å kjøre gjennom bommen til Sørlandssenteret for å handle enn å parkere i byen, sa Nilsen.

Da Frithjof Ruud fra National Oilwell Varco (NOV) ytret at det var vanskelig å finne en tomt hvor bedriften kunne samle hele virksomheten, ble det fart i panelet. En etter en bedyret politikerne at det måtte kunne gå an å finne en løsning på dette.

– I USA het det «What’s good for General Motors, is good for America». Slik er det i dette tilfellet med NOV. Vi må kunne finne en løsning, sa Arvid Grundekjøn (H).

De fleste i salen og panelet var enige om at veien til Kjevik og flytilbudet fra Kjevik er for dårlig. Gundersen ville innkalle flyselskapene til et møte, mens Nilsen mente lyntog er en bedre løsning enn et forbedret flytilbud. Halvor Fjermeros (Rødt) mente at befolkningsgrunnlaget hadde litt å si for flytilbudet.

– Vi er for få folk, sa Fjermeros.

– Vi vet jo hvordan vi kan gjøre noe med det, repliserte Gundersen.

Da humret de fleste.