KRISTIANSAND: – Carl I. Hagen er veldig flink til noe, og mindre flink til andre ting. At han velger å gå ut å svekke sitt eget ordførerkandidatur får være hans valg.

Det sier Tor Sigbjørn Utsogn, Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Kristiansand, om Hagens uttalelser i Dagbladet forrige uke. Der kommer det fram at Oslo Frp vil selge bl.a. kinoene, Oslo Nye Teater, Oslo Konserthus og deler av Munch-museets samling, og dessuten ha årsavgift på biblioteket.

– Han går veldig langt, og mye lenger enn vårt partiprogram. Kulturaktørene i Kristiansand har ingenting å frykte når det gjelder Frp, beroliger Utsogn.

Proteståpning

Anledningen er åpningen av Protestfestivalen i Kristiansand, og debatten «Er Fremskrittspartiet det nye kulturpartiet?» som fant sted i Kunstforeningens lokaler tidligere i dag. Festivalen stiller spørsmålet etter kunstsosiolog Dag Solhjells uttalelser om at vi nå finner de mest aktive og ideologiske kulturpolitikerne i Frp, Høyre og Venstre. En påstand som står i sterk kontrast til tidligere år, da Frp har vært ansett som kulturfiende nummer én.

– Vi har nærmet oss de andre, og blitt et større og mer bevisst kulturparti de siste 20 årene. Vi jobber veldig annerledes nå enn tidligere, også lokalt. Vi setter oss grundigere inn i hver enkelt sak, og forhåndsstempler ikke, slik det var en tendens til tidligere, hevdet Utsogn.

Vil satse på de yngste

Ordførerkandidaten konstaterte videre at partiet vil satse spesielt på barn og unge.

– Lokalt vil vi styrke både kulturskolen, kulturaktiviteter i skolen, sfo, barnehager og korps. Kulturbygging er viktig når ungene vokser opp, og kultur er en av flere ting som er med på å forme barna.

Vidar Kleppe (Demokratene), Jan Oddvar Skisland (Ap) og Dag Vige (Venstre) deltok også i ordskiftet. Det samme gjorde bystyremedlem i Oslo, Erling Folkvord, og artist Anne Marie Almedal.

Les mer om debatten i Fædrelandsvennen mandag.